Πέμπτη 30 Νοεμβρίου 2017

Αρχίζει ο 23ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Αστρονομίας



            Την Δευτέρα, 4η Δεκεμβρίου 2017 αρχίζει η πρώτη φάση «ΕΥΔΟΞΟΣ» του 23ου Πανελληνίου Μαθητικού Διαγωνισμού Αστρονομίας και Διαστημικής, για τους μαθητές του Γυμνασίου και του Λυκείου, αλλά με διαφορετικά θέματα, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων.
            Η φάση αυτή, όπως αναφέρεται στην εγκύκλιο του Υπουργείου Παιδείας, που εστάλη σε όλα τα σχολεία Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και που αναρτήθηκε ήδη στην ιστοσελίδα της Εταιρείας Αστρονομίας και Διαστήματος: contest.astronomos.gr, αρχίζει από την ερχόμενη Δευτέρα και τελειώνει την Δευτέρα 11η Δεκεμβρίου 2017.
            Η 1η αυτή φάση του διαγωνισμού γίνεται ηλεκτρονικά από τον υπολογιστή των μαθητών, οι οποίοι μπορούν να κατεβάσουν τα θέματα, να τα απαντήσουν και να στείλουν πάλι ηλεκτρονικά τις απαντήσεις τους από την ίδια ιστοσελίδα. Αμέσως θα έχουν και την βαθμολογία τους.
            Η επόμενη 2η φάση «ΑΡΙΣΤΑΡΧΟΣ» θα γίνει για όλους τους μαθητές το Σάββατο, 3η Φεβρουαρίου 2018, και από ώρα 9:00 – 12:00 π.μ. σε διάφορα Γυμνάσια και Λύκεια (εξεταστικά κέντρα) όλης της χώρας, που θα ορίσουν οι Διευθυντές Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, με ξεχωριστά θέματα και πάλι. 

            Η 3η και τελική φάση «ΙΠΠΑΡΧΟΣ» θα διενεργηθεί την Κυριακή, 11η Μαρτίου 2018 και από ώρα 12:00 – 15:00, στο αμφιθέατρο του Οικονομικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, μόνο για τους επιτυχόντες της 1ης και 2ης φάσης (αθροιστικά).
            Οι δέκα πρώτοι (του Λυκείου) της 3ης φάσης του Διαγωνισμού θα περάσουν στην 4η φάση «ΠΤΟΛΕΜΑΙΟΣ», που θα διενεργηθεί στις 21 & 22 Απριλίου 2018 και οι πέντε πρώτοι θα στελεχώσουν την Ολυμπιακή Ομάδα που θα συμμετάσχει στην 12η Διεθνή Ολυμπιάδα Αστρονομίας – Αστροφυσικής 2018. Να τονισθεί ότι οι δύο πρώτοι της 3ης φάσης θα μεταβούν για αστροναυτική εκπαίδευση στη NASA, όπως γίνεται κάθε χρόνο.
            Καλούνται, λοιπόν, οι μαθητές και οι μαθήτριες που έχουν κάποια έφεση στο μάθημα της αστρονομίας –το οποίο καταργήθηκε μεν από τα σχολεία, συνεχίζει όμως, να σαγηνεύει πολύν κόσμο, και ιδιαίτερα τη νεολαία– να προετοιμαστούν κατάλληλα και να λάβουν μέρος στο διαγωνισμό αυτό, ο οποίος διενεργείται με τη συνεργασία και του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου