Παρασκευή 3 Νοεμβρίου 2017

Παράταση για τα αδήλωτα εισοδήματα μέχρι 15 Νοεμβρίου

Δημοσιεύθηκε η τροπολογία βάσει της οποίας παρατείνεται η προθεσμία οικειοθελούς αποκάλυψης φορολογητέας ύλης μέχρι τις 15 Νοεμβρίου 2017. Η τροπολογία εντάχθηκε στο σχέδιο νόμου για τις ρυθμίσεις παιγνίων.

Η παράταση είχε ζητηθεί μετ' επιτάσσεως από τους φορείς με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Φοροτεχνικών Ελευθέρων Επαγγελματιών να ζητά μάλιστα παράταση πέντε μηνών, με το επιχείρημα ότι φορολογούμενοι έχουν δείξει μεγάλο ενδιαφέρον για αυτήν.

Πράγματι, τα αποτελέσματα της ρύθμισης κρίνονται, έως τώρα, ιδιαιτέρως ικανοποιητικά από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών, ενώ προσδοκάται ακόμη μεγαλύτερη συμμετοχή των φορολογούμενων στην ολιγοήμερη παράταση που εγκρίθηκε.

Ειδικότερα, με βάση τα τελευταία στοιχεία, έως σήμερα, περισσότεροι από 100.000 φορολογούμενοι έχουν υπαχθεί στη ρύθμιση, ενώ το σύνολο των εισοδημάτων που έχουν αποκαλυφθεί οικειοθελώς υπερβαίνει τα 4 δισ. ευρώ. Το ύψος των φόρων που έχουν βεβαιωθεί βάση της ρύθμισης ξεπερνά τα 500 εκατ. ευρώ συμβάλλοντας σημαντικά στην αύξηση των εσόδων του προϋπολογισμού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου