Σάββατο, 2 Δεκεμβρίου 2017

«Η Αλφαβήτα στη Γραμματούπολη» στα 16ο-30ό δ. σχ. ΒόλουΤο βιβλίο «Η Αλφαβήτα στη Γραμματούπολη» του Γεράσιμου Τσιμπλούλη είχαν τη δυνατότητα οι μαθητές της Α’ τάξης των 16ου-30ού δ.σχ. Βόλου να γνωρίσουν μέσα από μια διαδραστική παρουσίαση από τον ίδιο το συγγραφέα τη Δευτέρα 6 Νοεμβρίου στο χώρο του σχολικού συγκροτήματος .


Οι μαθητές γνώρισαν κι έπαιξαν με τα γράμματα καθώς πρόκειται για ένα βιβλίο που κρύβει και δίνει γνώση. Είναι ένα βιβλίο που μπορεί να προσεγγιστεί με διαφορετικό τρόπο, γι’ αυτό κρύβει γνώση αλλά επίσης δίνει γνώση, γιατί διδάσκει τα γράμματα στους μικρούς αναγνώστες, αφού έχει όλα τα ποιοτικά χαρακτηριστικά που διακρίνουν τα  καλογραμμένα αλφαβητάρια . Πρόκειται για ένα χρήσιμο «εργαλείο» των μαθητών της Α’ δημοτικού, την ίδια στιγμή όμως είναι και ένα καλό βιβλίο προετοιμασίας μαθητών του Νηπιαγωγείου. Οι μικροί μαθητές απολαμβάνουν την ανάγνωση και μελέτη του βιβλίου και μέσα από την ευχαρίστηση φτάνουν στη μάθηση.
Σε αυτό βοηθούν ακόμη περισσότερο και οι δραστηριότητες με τις οποίες τα παιδιά σκέφτονται , δοκιμάζουν, κάνουν λάθη, αλλά βρίσκουν το σωστό μέσα από γόνιμο προβληματισμό.Οι μαθητές μας από τη συγκεκριμένη παρουσίαση πήραν κι ένα σημαντικό μήνυμα για την υιοθέτηση χρήσιμων καθημερινών συνηθειών από τους ήρωες της ιστορίας καθώς τα παιδιά ταυτίζονται μαζί τους αλλά και γνώρισαν ένα εξαιρετικά καλογραμμένο βιβλίο με εικονογράφηση κι αισθητική ποιότητας . Κλείνοντας δεν θα πρέπει να παραβλέψουμε και το χαρισματικό τρόπο παρουσίασης από τον ίδιο το συγγραφέα που απέδειξε στην πράξη, ό,τι πέρα από το συγγραφικό χάρισμα είναι κι ένας εξαιρετικός παιδαγωγός.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου