Παρασκευή 24 Νοεμβρίου 2017

1ος ετήσιος διαγωνισμός μαγειρικής για παιδιά


1ος ετήσιος διαγωνισμός μαγειρικής για παιδιά: «Μικροί γαστρονόμοι εν δράσει …»


Συνεδριακό Κέντρο Θεσσαλίας, Μελισσάτικα
Σάββατο 25 Νοεμβρίου 2017

Κεντρικός κριτής η κυρία Βέφα Αλεξιάδου

 Έληξε η προθεσμία για την συμμετοχή στον διαγωνισμό μαγειρικής για παιδιά, που διοργανώνει ο φορέας πολιτισμού της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος και  Αλμυρού, «Μαγνήτων Κιβωτός, για τη διάσωση του Πολιτιστικού Αποθέματος», το ερχόμενο Σάββατο 25 Νοεμβρίου 2017, στα πλαίσια του θεματικού έτους «Μάγνητες και ο πολιτισμός των γεύσεων» σε συνεργασία με το Boutique Training Center, το «ΘΕΣΣΑΛΙΚΟ  Ι.Ε.Κ.  ΓΙΑΤΣΟΣ και άλλες επιχειρήσεις και φορείς της Μαγνησίας.

Μεγάλη ικανοποίηση για τους διοργανωτές, αποτελεί το μεγάλο ενδιαφέρον που επέδειξαν οι μικροί διαγωνιζόμενοι, οι γονείς και οι δάσκαλοί τους. Οι συμμετοχές, κατόπιν επιλογής είναι τριάντα παιδιών, στα οποία συμπεριλαμβάνονται και παιδάκια από το Ειδικό Σχολείο Βόλου, που θα διαγωνιστούν χωριστά.

Επιδίωξη των οργανωτών είναι ο διαγωνισμός να αποτελέσει ένα νέο καινοτόμο θεσμό που θα προσεγγίζει δημιουργικά τους μαθητές και αυριανούς καταναλωτές, συμβάλλοντας έτσι ώστε να αναπτυχθούν εκπαιδευτικές δράσεις που θα έχουν ως στόχο να ενισχύσουν καλές πρακτικές που προωθούν την αγωγή του καταναλωτή.

Στόχος του διαγωνισμού είναι τα παιδιά της Μαγνησίας να γνωρίσουν την παράδοση του τόπου μας και τις ξεχασμένες παραδοσιακές γεύσεις. Βασική επιδίωξη είναι τα παιδιά να εξοικειωθούν με τα υλικά, τις γεύσεις και τις μυρωδιές της παραδοσιακής Μεσογειακής Διατροφής και Μαγνησιώτικης Κουζίνας, καθώς και να εκτιμήσουν μέσα από τη διαδικασία αυτή την αξία του υγιεινού σπιτικού φαγητού.

Για την διεξαγωγή του διαγωνισμού, που θα πραγματοποιηθεί στο Συνεδριακό Κέντρο Θεσσαλίας, στα Μελισσάτικα, το Σάββατο 25 Νοεμβρίου 2017, έχει διαμορφωθεί ειδικός χώρος, ενώ για  λόγους ασφαλείας θα υπάρχει παιδίατρος κατά τις ώρες του διαγωνισμού, καθώς και εκπαιδευτικοί για την επίτευξη των στόχων του διαγωνισμού. Κάθε χρόνο η εκδήλωση θα έχει ένα θέμα για καλύτερη εξειδίκευση. Φέτος ή θεματική μας είναι το Πήλιο.

Ηλικιακές ομάδες
Ο διαγωνισμός θα διεξαχθεί σε 2 ηλικιακές κατηγορίες:
στις ηλικίες  έως 8 ετών με τη βοήθεια ενήλικα (Μαθητές του «ΘΕΣΣΑΛΙΚΟΥ Ι.Ε.Κ.», χωρίς πρόκριση στο δεύτερο γύρο,
στις ηλικίες από 9 έως 12 ετών,
Θα υπάρχει, όπως προαναφέραμε και συμμετοχής παιδιών από το Ειδικό Σχολείο Βόλου.

Μεθοδολογία διαγωνισμού
Ο φετινός διαγωνισμός έχει σαν θέμα το Πήλιο. Θα διεξαχθεί σε 2 γύρους/φάσεις.
Στην δεύτερη φάση, θα διαγωνιστούν οι 5 μικροί «Σεφς» με την καλύτερη βαθμολογία στην πρώτη φάση.
Κεντρικός κριτής θα είναι η κυρία Βέφα Αλεξιάδου, η οποία ήλθε στον Βόλο, αποκλειστικά για τον σκοπό αυτό, πλαισιωμένη από τον ΣΕΦ Γεώργιο Φλέρη και τον Γευσιγνώστη Αθανάσιο Μεταφτσή του «ΘΕΣΣΑΛΙΚΟΥ Ι.Ε.Κ.».

Η όλη δράση θα ξεκινήσει στις 11.00 το πρωί και θα διαρκέσει έως τις 15.00, ενώ θα υπάρχουν και παράλληλες δραστηριότητες ψυχαγωγίας και γνώσης.
Στη διάρκεια του διαγωνισμού θα γίνουν ομιλίες από την κυρία Στελίνα Σεφέρη, Διατροφολόγο και από την κυρία Μαγδαληνή Κοντού, για το παιδικό πρωϊνό.
Στους παρισταμένους, γονείς, εκπαιδευτικούς και θεατές,  θα γίνει επίδειξη «Γλυπτικής σε φρούτα» και τα …προϊόντα, μαζί με μήλα από τον Συνεταιρισμό Ζαγοράς, θα προσφερθούν σε όλους.
Την όλη εκδήλωση θα κλείσει ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνάτιος, ο οποίος θα παραδώσει και τα βραβεία στους τρεις νικητές.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου