Κυριακή 19 Νοεμβρίου 2017

Υπόμνημα της Ένωσης Γονέων Βόλου στον Υπ. Μεταφορών και Υποδομών



            
   

Για θέματα που αφορούν μαθητές και συγκροτήματα της περιοχής

Υπόμνημα προς τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών κ. Χρήστο Σπίρτζη , αναφορικά με αιτήματα που αφορούν στις μεταφορές των μαθητών, αλλά και τις υποδομές της περιοχής μας και όχι μόνο, παρέδωσε το Δ.Σ. της Ένωσης Συλλόγων Γονέων Βόλου.
Όπως σημειώνει η Ένωση Γονέων, (δόθηκε αναλυτικό υπόμνημα με τα προβλήματα- αιτήματα), τα κυριότερα αφορούν:   
α. Την τροποποίηση της ΚΥΑ με απαλοιφή των χιλιομετρικών περιορισμών δικαιουμένων δωρεάν μετακίνησης μαθητών και για τα ΕΠΑΛ - ΕΠΑΣ .
β.   Την απαλοιφή του όρου των 90 λεπτών αναμονής για όλα τα σχολεία.
γ.  Την επέκταση ισχύος του δελτίου μειωμένου εισιτηρίου για όλη τη σχολική χρονιά χωρίς αποκλεισμό Σ/Κ και αργιών.
δ. Την εξεύρεση λύσης για την επισκευή σχολικών κτηρίων και επέκταση  εγκαταστάσεων με μεγάλης κλίμακας έργα, ώστε να καλυφθούν οι επείγουσες ανάγκες των μαθητικών κοινοτήτων.
Ειδικά για τα σχολικά κτήρια και συγκροτήματα, τονίστηκε ότι παρουσιάζουν σοβαρές φθορές λόγω χρόνου και καιρικών συνθηκών (βροχές, χιόνια), ανεπάρκεια διδακτικών χώρων (πολύ μικρές αίθουσες, μη επαρκείς αριθμητικά κλπ), καθώς και χώρων υγιεινής (τουαλέτες παλιές, με φθορές, ανεπαρκείς για τον αριθμό των παιδιών κλπ). Σε κάποιες περιπτώσεις, υπάρχει σοβαρός κίνδυνος ακόμα και τραυματισμών κατά περιόδους, από πτώση σοβάδων και τμημάτων  από εξώστες και οροφές, αλλά και τη μετακίνηση μαθητών από κτίριο σε κτίριο, διανύοντας αποστάσεις εκτός σχολικών συγκροτημάτων (όπως στο 1ο ΕΠΑΛ Βόλου)!  
Όπως τονίζεται απ΄τους εκπροσώπους της Ένωσης, απώτερος σκοπός, είναι η δημιουργία  καλύτερων συνθηκών εκπαίδευσης των παιδιών μας και ανακούφιση των οικογενειών που πλήττονται ποικιλοτρόπως. Οποιαδήποτε κίνηση προς επίλυση των παραπάνω αναφερομένων προβλημάτων θα είναι μόνο προς θετική κατεύθυνση…          

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου