Τρίτη 28 Νοεμβρίου 2017

Πρόσκληση για συγγραφείς και καλλιτεχνικά σχολικά σχήματα



Κάλεσμα συμμετοχής, σε ένα θεσμό πλέον για το βιβλίο στην πόλη μας, το «3ο Φεστιβάλ παιδικού και εφηβικού βιβλίου» που θα διοργανωθεί την Άνοιξη του 2018, (ημερομηνία: 19-22 Απριλίου) στον Βόλο από την Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Δ. Βόλου και πολλούς ακόμη φορείς, απηύθυνε η Ένωση, σε συγγραφείς και εκδοτικούς οίκους, που επιθυμούν να λάβουν μέρος.                                                       
Η πρόσκληση ωστόσο, απευθύνεται και σε όλους όσοι επιθυμούν ως συγγραφείς να συμμετάσχουν εθελοντικά και με αυτοεκδόσεις, καθώς και σε ανθρώπους των τεχνών, που μπορούν να υποστηρίξουν ένα εργαστήριο στη διάρκεια του Φεστιβάλ, όπως και σε σχήματα καλλιτεχνικά, χορωδίες, ορχήστρες κ.α. που θα λάβουν μέρος επίσης εθελοντικά, σε παράλληλο πρόγραμμα που θα πραγματοποιείται την ίδια περίοδο. Οι έχοντες την επιθυμία, θα πρέπει να αποστείλουν ηλεκτρονικό μήνυμα και για την τελική επιλογή, θα τηρηθεί, τόσο σειρά προτεραιότητας, όσο και κριτήρια από επιτροπή.
Όπως αναφέρεται μεταξύ άλλων στην επιστολή προς τους εκδοτικούς οίκους, «θα σας παρακαλούσαμε να μας ορίσετε τους συγγραφείς που μπορούν συμμετέχουν στα δημιουργικά εργαστήρια το τετραήμερο του Φεστιβάλ. Ο αριθμός συγγραφέων που θα προτείνετε δεν πρέπει να ξεπερνά τον αριθμό 5-6 διευκολύνοντάς μας έτσι στη διαδικασία επιλογής και σύνταξης του προγράμματος του Φεστιβάλ, που θα γίνει με συγκεκριμένα κριτήρια από την Επιτροπή αξιολόγησης της Ένωσης Γονέων.                                                                                                                                                               
 Ο περιορισμός αυτός οφείλεται στην πρόθεση της οργανωτικής επιτροπής για την  μεγαλύτερη αντιπροσώπευση εκδοτικών οίκων στο Φεστιβάλ. Τα εργαστήρια θα πρέπει να αφορούν μαθητές νηπιαγωγείων, Δημοτικών αλλά και Γυμνασίων, εφήβων, καθώς και εκπαιδευτικών-γονέων και να αφορούν βέβαια σε παιδικά και εφηβικά βιβλία.  
Τέλος σας ενημερώνουμε ότι τα προς διάθεση βιβλία κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ, θα αφορούν μόνο τίτλους των συγγραφέων που θα προτείνετε και αυτό μόνο μέσα από την εξασφαλισμένη από μέρους μας, παρουσία βιβλιοπωλείων.
Περιμένουμε τις  απαντήσεις/προτάσεις σας, στην ηλεκτρονική διεύθυνση της Ένωσης enwsigonewnvolou@gmail.com , μέχρι και την 1η Δεκεμβρίου 2017, ώστε να εξασφαλιστεί η καλύτερη δυνατή συμμετοχή» (Σε περίπτωση που κάποιος επιθυμεί μεγαλύτερη προθεσμία απάντησης, παρακαλείται να το ζητήσει εγγράφως στην ίδια ηλεκτρονική διεύθυνση).
Υπάρχουν αναλυτικά  στοιχεία, πληροφορίες και άλλα δεδομένα για την πρόσκληση, στο https://enosigoneonvolou.blogspot.gr/  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου