Πέμπτη 30 Νοεμβρίου 2017

Βράβευση του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας Βόλου, σε Διεθνή Μαθητικό Διαγωνισμό



Το Ειδικό Βραβείο απέσπασε η συμμετοχή του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας Βόλου στον 4ο Διεθνή Μαθητικό Διαγωνισμό "Ένα σχολείο διηγείται", που συνδιοργάνωσαν το Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης του Εθνικού Κέντρου Έρευνας και Διάσωσης Σχολικού Υλικού (ΕΚΕΔΙΣΥ) και  το Τμήμα Εκπαιδευτικής Ραδιοτηλεόρασης του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων.
                                   Στόχοι του διαγωνισμού ήταν η ενίσχυση του οπτικοακουστικού γραμματισμού των μαθητών/τριών μέσω διαδικασιών θέασης, κριτικής προσέγγισης και παραγωγής οπτικοακουστικών προϊόντων, η ενασχόληση τους με την τοπική ιστορία, καθώς και η συγκέντρωση, διάσωση, ταξινόμηση και προβολή πρωτογενών και δευτερογενών πηγών από τον χώρο της εκπαίδευσης (προφορικές και γραπτές μαρτυρίες, φωτογραφίες, κινούμενες εικόνες κ.ά.).

Η τελετή απονομής των βραβείων πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 25 Νοεμβρίου στο Αμφιθέατρο του Νέου Μουσείου της Ακρόπολης και το βραβείο παρέλαβε, εκπροσωπώντας το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Βόλου η περσινή απόφοιτος κ. Σιατραβάνη Σοφία, η δημιουργία της οποίας βραβεύτηκε στο διαγωνισμό. Σημειώνεται ότι είναι η τρίτη συνεχόμενη χρονιά που το ΣΔΕ Βόλου βραβεύεται στον εν λόγω διαγωνισμό.

Παρόντες στην εκδήλωση ήταν ο ευρωβουλευτής Θεόδωρος Φορτσάκης, η βουλευτής Εύη Καρακώστα, η συγγραφέας Λότη Πέτροβιτς, η υποψήφια για πρώτη Ελληνίδα αστροναύτης Ολυμπία Κυριοπούλου, η δημοσιογράφος και πολιτικός Φωτεινή Πιπιλή κ.α.

 Το βραβείο στο ΣΔΕ Βόλου απένειμε η Προϊσταμένη Εκπαιδευτικής Ραδιοτηλεόρασης κ. Σοφία Παπαδημητρίου. Στην ομιλία της μετέφερε χαιρετισμό του Υφυπουργού Παιδείας Δημήτρη Μπαξεβανάκη, που εξήρε το έργο του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας Βόλου και την προσφορά του στην εκπαίδευση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου