Παρασκευή 10 Νοεμβρίου 2017

Εργαστήρια για μικρούς και μεγάλους στο Μουσείο Πλινθοκεραμοποιίας

Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) πραγματοποιεί από το Σάββατο 18 Νοεμβρίου δημιουργικά εργαστήρια κεραμικής και πλεξίματος, για μικρούς και μεγάλους αντίστοιχα, στο Μουσείο Πλινθοκεραμοποιίας.

·         Εργαστήρια κεραμικής
Το Σάββατο 18 και το Σάββατο 25 Νοεμβρίου (ώρες 10:30-12:30) πραγματοποιούνται εργαστήρια κεραμικής, για παιδιά ηλικίας 8 έως 14 ετών. Τα εργαστήρια, που επιμελείται ο κεραμίστας Χρήστος Γιαννακόπουλος, έχουν θεματικό άξονα την παραγωγική ιστορία και το παλιό εργοστάσιο πλινθοκεραμοποιίας. Οι μικροί φίλοι του Μουσείου θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν την ιστορική ταυτότητα και τη βιομηχανική κληρονομιά της πόλης του Βόλου. Στη συνέχεια, χρησιμοποιώντας τον κεραμικό τροχό, θα κατασκευάσουν σε μικρογραφία τις ατμομηχανές, τα βαγονέτα και τις καμινάδες του παλιού εργοστασίου.



                         Εργαστήρια πλεξίματος
Έξι μαθήματα πλεξίματος με βελονάκι, για ενήλικες, αρχάριους αλλά και πιο προχωρημένους, θα πραγματοποιηθούν τα Σαββατοκύριακα  18 και 19, 25 και 26 Νοεμβρίου, και 2 και 3 Δεκεμβρίου (ώρες 10:30-13:30) στο Μουσείο. Το πλέξιμο είναι μια ενασχόληση που επιδρά χαλαρωτικά στο μυαλό και στο σώμα. Οι συμμετέχοντες, με την καθοδήγηση της Βαλεντίνας Σιέχου, θα γνωρίσουν βασικές τεχνικές πλεξίματος. Στη συνέχεια, θα έχουν την ευκαιρία να δημιουργήσουν αξεσουάρ, όπως σκουφιά και κασκόλ, για τους ίδιους ή τα αγαπημένα τους πρόσωπα, ενώ όσοι το επιθυμούν μπορούν να προσφέρουν κάποιες από τις δημιουργίες τους στο χριστουγεννιάτικο bazaar του Ιδρύματος «Άσπρες Πεταλούδες».

Η συμμετοχή στα εργαστήρια και τα υλικά είναι δωρεάν.  Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής.




Μουσείο Πλινθοκεραμοποιίας Ν. & Σ. Τσαλαπάτα
Νότια Πύλη, 38334 Βόλος

Τ: 24210 29844| www.piop.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου