Τετάρτη 8 Νοεμβρίου 2017

Ο παπουτσής και τα ξωτικά

 Μια Χριστουγεννιάτικη παράσταση που …ταξιδεύει και στα σχολεία


Η κοινωνική συνεταιριστική επιχείρηση παραστατικών τεχνών «Παπαντού κοινσεπ» διοργανώνει Χριστουγεννιάτικη κουκλοθεατρική παράσταση και τη φέρνει ακόμη και στο σχολείο.

 Υπόθεση έργου (διασκευή από το παραμύθι των Γκριμ « Ο τίμιος παπουτσής και η καλή του τύχη»): Ένας εργατικός και καλοκάγαθος παπουτσής, χάνοντας την εργασία του λόγω κρίσης δέχεται τις παραμονές των Χριστουγέννων χωρίς να το γνωρίζει τη βοήθεια των ξωτικών και ξεπερνά την δυσκολία του. Τα παιδιά θα βοηθήσουν τον παπουτσή να ξεδιαλύνει το μυστήριο που τον έχει αναστατώσει και να δείξει την ευγνωμοσύνη του σε αυτούς που τον βοήθησαν. Μια ιστορία  τόσο παλιά αλλά και τόσο σημερινή δοσμένη με χιούμορ που προσφέρει ανακούφιση, αισιοδοξία και ελπίδα, μιλώντας για την αλληλεγγύη και την ευγνωμοσύνη. 



  Θεατρική διασκευή παραμυθιού – σκηνοθεσία: Φουκαλά Συνοδή, σκηνικά: Νίτης Νίκος, κούκλες : Νίτης Νίκος, Φουκαλά Συνοδή. Παίζουν οι: Κυρατσούδη Δήμητρα, Φουκαλά Συνοδή. Τεχνική υποστήριξη, κιθάρα: Νίτης Νίκος.
Ποιοι είμαστε

Το όνομά μας Παπαντού προκύπτει από το ΠΑράσταση ΠΑΝΤΟΥ είμαστε μια  κοινωνική συνεταιριστική επιχείρηση που ασχολείται με τις παραστατικές τέχνες. 

                                     Η παράσταση «Ο παπουτσής και τα ξωτικά» ήταν η πρώτη μας επαγγελματική κουκλοθεατρική παραγωγή και είχε παρουσιαστεί ξανά το Δεκέμβρη του 2015 σε Παιδικούς Σταθμούς, Δημοτικά Σχολεία και Νηπιαγωγεία του Βόλου.                            Χαρακτηριστικά παράστασης (περιλαμβάνει παιχνίδια με το κοινό των παιδιών στην έναρξη, κουκλοθεατρική παράσταση με τη συνοδεία ζωντανής μουσικής (κιθάρα), χριστουγεννιάτικα τραγούδια με τη συνοδεία ακορντεόν στο κλείσιμο).                                            Είδος κούκλας: γαντόκουκλα, διάρκεια παράστασης: 45΄, διαστάσεις κουκλοθέατρου: 2,10 μ. ύψος, 1,80 μ. πλάτος, 1,00 μ. βάθος. Στήσιμο ξεστήσιμο κουκλοθέατρου (χρόνος): 20΄πριν, 20΄μετά. Εισιτήριο: 4 ευρώ το άτομο.                                                            Για τα σχολεία που επιθυμούν να προγραμματίσουν την παράσταση, μπορούν οι υπεύθυνοι να επικοινωνούν με την «Παπαντού κοιν.σ.επ. Κοινωνική συνεταιριστική επιχείρηση παραστατικών τεχνών (έδρα Βόλος). Υπεύθυνη επικοινωνίας: Φουκαλά Συνοδή Θεατρολόγος - Παιδαγωγός 6970379803, 24210 89003, sfoukala@yahoo.gr   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου