Δευτέρα 8 Οκτωβρίου 2018

Πρωτοβουλία αγοράς λεωφορείου μεταφοράς μαθητών με αναπηρία


Ζητείται η υποστήριξη μαθητών, γονέων, 
εκπαιδευτικών, εταιρειών και όλης της τοπικής κοινωνίας



Από αριστερά ο πρόεδρος της Ένωσης Γονέων Βόλου Ηλίας Κουτσερής, ο διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας Σωκράτης Σαβελίδης, η πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του ΕΕΕΕΚ και πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Φίλων ΑμεΑ Ράνια Καρανικόλα, η γραμματέας Συλλόγου Γονέων του σχολείου και του Συλλόγου Γονέων και Φίλων ΑμεΑ Αργυρούλα Ιντζεσίλογλου και η διευθύντρια του ΕΕΕΕΚ Φωτεινή Γρηγορίου


Συμμετέχουν ο Σύλλογος Γονέων του ΕΕΕΕΚ, ο Σύλλογος Γονέων Κηδεμόνων και Φίλων ΑμεΑ, η Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση και η Ένωση Συλλόγων Γονέων Βόλου

Μια σημαντική πρωτοβουλία που έχει στόχο, το Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης – Κατάρτισης Βόλου να αποκτήσει το δικό του ειδικά διαμορφωμένο λεωφορειάκι, που θα μεταφέρει τους μαθητές τόσο στο σχολείο, όσο και στις δραστηριότητες εκτός σχολείου  με τίτλο «Μετακίνηση για Ένταξη» ξεκίνησε  ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του ΕΕΕΕΚ Βόλου.

Την πρωτοβουλία στηρίζει η διεύθυνση του σχολείου, η Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση Μαγνησίας και η Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Βόλου, που από κοινού, απευθύνονται στους βουλευτές, τους φορείς ακόμη και τις τοπικές επιχειρήσεις, μέχρι τον καθένα από τους πολίτες ξεχωριστά, ώστε να ενισχύσουν την προσπάθεια, μέσω κουπονιών του 1 € που πρόκειται να κυκλοφορήσουν.
Το κόστος του ειδικά διαμορφωμένου λεωφορείου για τη μεταφορά παιδιών με αναπηρία σε αμαξίδια, είναι περίπου 65.000 €.
Για την πρωτοβουλία αυτή, οι συντελεστές των γονέων και των εκπαιδευτικών, έδωσαν συνέντευξη Τύπου και ανακοίνωσαν τη λειτουργία από σήμερα Τρίτη της πλατφόρμας give&fund, όπου θα αναρτηθεί ένα βίντεο που έφτιαξαν οι μαθητές και ο καθένας μας θα μπορεί να την επισκέπτεται και να καταθέτει το ποσό που μπορεί, για να αποκτηθεί το λεωφορειάκι. 

Η Ράνια Καρανικόλα πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του ΕΕΕΕΚ και πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Φίλων ΑμεΑ Μαγνησίας τόνισε ότι ο Σύλλογος αποφάσισε να μοιραστεί την ιδέα που είχε μετά από πολύ σκέψη, για να αποκτήσει το σχολείο το δικό του λεωφορείο.
«Αποφασίσαμε να πάρουμε πάνω μας την αγορά ενός λεωφορείου ειδικά διασκευασμένο για μεταφορά παιδιά με αναπηρία, που θα εξυπηρετήσει τις ανάγκες των 55 μαθητών του σχολείου», τόνισε και πρόσθεσε ότι απευθύνονται στις υφυπουργούς, στους βουλευτές, στους τοπικούς φορείς, σε επιχειρήσεις, αλλά και σε όλους τους Βολιώτες και όχι μόνο, για να λυθεί το θέμα της μεταφοράς των μαθητών στο σχολείο. 

Η κα Αργυρούλα Ιντζεσίλογλου γραμματέας Συλλόγου Γονέων του σχολείου και του Συλλόγου Γονέων και Φίλων ΑμεΑ, είπε ότι το θέμα βρίσκεται στα χέρια των πολιτών, ώστε το σχολείο να αποκτήσει το δικό του σχολικό λεωφορείο, για να καλυφθούν και οι δράσεις εκτός της σχολικής αίθουσας. Σύμφωνα με την ίδια, στο σχολείο γίνονται θαυμαστές εκδηλώσεις, αλλά και σημαντικές εκδηλώσεις γίνονται και εκτός αίθουσας, γιατί έχει σημασία η βιωματική μάθηση, ενώ λαμβάνουν μέρος σε αθλητικές δραστηριότητες, επισκέπτονται επαγγελματικούς χώρους και επιχειρήσεις και το λεωφορείο θα βοηθήσει τους μαθητές, που σήμερα κινούνται με μισθωμένα οχήματα. Εδώ και πολλά χρόνια επιδίωξη του σχολείου να μπορέσει να μεταφέρει τους μαθητές του. 

«Μαραθώνιος αγάπης, για τα παιδιά με αναπηρία»

Ο Σωκράτης Σαβελίδης διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, τόνισε ότι οι μαθητές με αναπηρία έχουν την ανάγκη να μεταφέρονται με ειδικά οχήματα και με ασφαλή τρόπο, σε ότι έχει να τους προσφέρει η εκπαιδευτική κοινότητα. «Αυτή την ανάγκη δεν την ικανοποίησαν αυτοί που έπρεπε», ανέφερε.
Η ΔΔΕ μετά από πολύ σκέψη ανακοινώνει ότι ξεκινάει ένας μαραθώνιος αγάπης για τα παιδιά με αναπηρία που απευθύνεται στους μαθητές, στους γονείς τους, στους γύρω τους, καθώς και σε όλους τους Βολιώτες, ανέφερε ο διευθυντής, που πρόσθεσε ότι η σημερινή κατάσταση και οι συνθήκες που βιώνει η κοινωνία, δεν πρέπει να μας εμποδίσουν να είμαστε αλληλέγγυοι και ο ένας να βοηθήσει τον άλλο. 

Τέλος, ο Ηλίας Κουτσερής, πρόεδρος της Ένωσης Γονέων και Κηδεμόνων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Βόλου, δήλωσε ότι «ως γονείς, αντιλαμβανόμαστε τα προβλήματα που αφορούν στις μαθητικές κοινότητες και ένα από τα αιτήματα που υπάρχουν είναι πράγματι και αυτό, των παιδιών με αναπηρία. Μετά την πρωτοβουλία που ανέλαβε ο Σύλλογος Γονέων του σχολείου, η Ένωση Συλλόγων Γονέων, θα σταθεί αρωγός με όλες τις δυνάμεις της, απευθυνόμενη σε κάθε σύλλογο και σε κάθε γονιό ξεχωριστά, ώστε να πάρει «σάρκα και οστά» ένα όνειρο χρόνων των γονέων, των παιδιών και της διεύθυνσης του ΕΕΕΕΚ. Όπως έγινε γνωστό, εντός των ημερών θα κυκλοφορήσει εσωτερική εγκύκλιο στους Συλλόγους Γονέων των σχολείων για να μεταφέρει το κοινό αίτημα αγοράς του λεωφορείου, που θα εξυπηρετεί τα συγκεκριμένα παιδιά. 

Η διευθύντρια του ΕΕΕΕΚ Φωτεινή Γρηγορίου τόνισε ότι η πρωτοβουλία είναι κάτι που καλλιεργείται χρόνια τώρα, και εάν υλοποιηθεί, θα μπορούν να εξυπηρετούνται χωρίς προβλήματα, όλα τα παιδιά της σχολικής δομής. 

Οι δραστηριότητες του ΕΕΕΕΚ

Το Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης  (Ε.Ε.Ε.ΕΚ.) Βόλου, είναι Δημόσιο Σχολείο Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης και ανήκει στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας  Εκπαίδευσης Ν. Μαγνησίας. Στο σχολείο φοιτούν 55 έφηβοι μαθητές με αναπηρία ή/και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες κατανεμημένοι σε 3 εργαστήρια: «Κηπουρικής-Ανθοκομίας», «Αγγειοπλαστικής - Ψηφιδογραφίας», «Ζαχαροπλαστικής – Μαγειρικής – Τουριστικών Επαγγελμάτων».
Βασικός στόχος του σχολείου μέσα από πλήθος προγραμμάτων και  δράσεων είναι η ομαλή κοινωνική και επαγγελματική ένταξη των μαθητών καθώς και η ανάπτυξη των δεξιοτήτων του κάθε μαθητή. Η  σχολική μονάδα μεριμνά για την υλοποίηση αρκετών εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων προκειμένου να εμπλουτιστεί το πρόγραμμα σπουδών αλλά και να υποστηριχθεί η κοινωνική ανάπτυξη των μαθητών.
Ανασταλτικός παράγοντας στην υλοποίηση των δράσεων εκτός σχολικής μονάδας αποτελεί η έλλειψη ιδιόκτητου ειδικά διαμορφωμένου οχήματος. Η μετακίνηση των μαθητών προς και από το σχολείο γίνεται με μισθωμένα μεταφορικά μέσα από την Περιφέρεια με  ότι αυτό συνεπάγεται για την ασφάλεια των μαθητών αλλά και για την ομαλή λειτουργία της σχολικής μονάδας.  Όλες οι υπόλοιπες μετακινήσεις των μαθητών για εκπαιδευτικούς λόγους και για θέματα προεπαγγελματικής εκπαίδευσης αλλά και για την πρακτική άσκηση σε εργασιακούς χώρους γίνονται με μεταφορικά μέσα που είτε παραχωρούνται  στο σχολείο περιστασιακά, είτε μισθώνονται από το ίδιο το σχολείο  ή τους γονείς και κηδεμόνες των μαθητών.

Πώς να βοηθήσει, όποιος επιθυμεί!
Τα στοιχεία επικοινωνίας του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του ΕΕΕΕΚ είναι: κα Ουρ. Καρανικόλα, τηλ. 6973-279354, E-mail: rkaranikola@gmail.com, κα Αργ. Ιντζεσίλογλου, τηλ. 6944-259852, E-mail: bab.arg.intzesiloglou@gmail.com
Όποιος επιθυμεί να ενισχύσει την προσπάθεια για την απόκτηση ιδιόκτητου ειδικά διαμορφωμένου λεωφορείου για τους μαθητές του σχολείου μας μπορεί να το κάνει με τους εξής τρόπους:
1.     Κατάθεση στον λογαριασμό της  εθνικής τράπεζας (σύλλογος γονέων Ε.Ε.Ε.ΕΚ. Βόλου) ή μέσω e-banking
αρ. λογαριασμού: 202/003500-96
IBAN: GR3301102020000020200350096
2.     Δωρεά μέσω της πλατφόρμας GIVE & FUND
3.     Κατάθεση  μέσω PayPal (mail@eeeek-volou.mag.sch.gr)
αρ. λογαριασμού: 202/003500-96
IBAN: GR3301102020000020200350096
4.     Κουπόνια  1€ που διαθέτει ο σύλλογος γονέων
Τις δράσεις του σχολείου μπορεί κάποιος να τις παρακολουθεί:
1.     Στην ιστοσελίδα του σχολείου  http://eeeek-volou.mag.sch.gr/
2.       Στη σελίδα του σχολείου στο fb (Εεεεκ Βολου) https://www.facebook.com/profile.php?id=100023855828630
Τηλ. επικοινωνίας Ε.Ε.Ε.ΕΚ. Βόλου  24210 81961 (Γρηγορίου Φωτεινή)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου