Πέμπτη 2 Νοεμβρίου 2017

Ενθουσίασε το «1ο Ethnic Food Festival»

Πλήθος κόσμου στη γιορτή γεύσεων και μουσικής, αρκετών λαών και πολιτισμών  

Υπό τους ήχους μουσικών, αλλά κυρίως γεύσεων, παραδόσεων και εικόνων από διάφορες χώρες του κόσμου, παρουσία πλήθους επισκεπτών και συμπολιτών, πραγματοποιήθηκε χθες στο χώρο του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας Βόλου, το «1ο Ethnic Food Festival».  
                                                           Ήταν ουσιαστικά η πρώτη φορά, που μια κοινή διοργάνωση φορέων, έφερε τόσο κοντά ντόπιους και αλλοδαπούς, με κοινό γνώρισμα τις γεύσεις και τον πολιτισμό.Tα Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας Βόλου, Καρδίτσας και Λάρισας σε συνεργασία με την Κοινωνική Οργάνωση Υποστήριξης Νέων ΑΡΣΙΣ, το Δημόσιο ΙΕΚ Βόλου, το Ιδιωτικό ΙΕΚ Δήμου Βόλου και την Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Α/βάθμιας και Β/βάθμιας εκπαίδευσης Δήμου Βόλου διοργάνωσαν το συγκεκριμένο γεγονός, το οποίο στέφθηκε από απόλυτη επιτυχία, ενώ οι λιχουδιές που είχαν ετοιμαστεί, δεν άφησαν κανέναν ασυγκίνητο!

Ο Διευθυντής του Σ.Δ.Ε. Βόλου που ήταν και ο πρωτεργάτης της εκδήλωσης Λίνος Βίγκλας, αφού ευχαρίστησε συμμετέχοντες και διοργανωτές, όπως και τους χορηγούς, τόνισε ότι «πρόκειται για μια γιορτή γεύσεων, λαών και πολιτισμών, στην οποία εκπροσωπούνται εξής χώρες: Αλβανία, Αφγανιστάν, Αρμενία, Βουλγαρία, Γερμανία, Γεωργία, Δομινικανή Δημοκρατία, Ελλάδα, Κίνα, Μαρόκο, Μπανγκλαντές, Νιγηρία, Ουκρανία, Πακιστάν, Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας, Ρωσία, Συρία».

Ο πρόεδρος της Ένωσης Συλλόγων Γονέων Δ. Βόλου Ηλίας Κουτσερής, σε δηλώσεις του, τόνισε ότι η εκπαίδευση δεν περιλαμβάνει μόνο προβλήματα και ζητήματα προς επίλυση, αλλά και όμορφες στιγμές σαν και αυτές, που φέρνουν κοντά, όμορφα και αρμονικά όλους τους λαούς.
Στην εκδήλωση, τη βασική συμμετοχή, είχαν εκπαιδευόμενοι που φοιτούν ή φοίτησαν στα Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας Βόλου, Καρδίτσας και Λάρισας και έχουν καταγωγή από τις χώρες αυτές, όπως επίσης και πρόσφυγες - φιλοξενούμενοι των κοινωνικών διαμερισμάτων της ΑΡΣΙΣ.

 Ξεχωριστή συμμετοχή είχαν επίσης γυναίκες Ρομά, από το Αλιβέρι, απόφοιτοι του ΣΔΕ Βόλου. Στην εκδήλωση, συμμετείχαν με τις δημιουργίες τους σπουδαστές τόσο του Δημόσιου ΙΕΚ Βόλου (ειδικότητα Τεχνικός Αρτοποιός - Ζαχαροπλαστικής), όσο και του ΙΕΚ Δήμου Βόλου (ειδικότητα Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης- Αρχιμάγειρας).  
                                                                                               
Την όλη εκδήλωση υποστήριξε η Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Α/βάθμιας και Β/βάθμιας εκπαίδευσης Δήμου Βόλου.

 Η ιδέα για τη διοργάνωση του Ethnic Food Festival ξεκίνησε έπειτα από την έγκριση πρότασης που υπέβαλε το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Βόλου στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού προγράμματος “On Seeds for Integration” που στοχεύει στην οικοδόμηση ενός σχολικού περιβάλλοντος χωρίς αποκλεισμούς και διακρίσεις για όλους, ανεξαρτήτως καταγωγής, θρησκείας, γλώσσας, εθνικότητας κλπ.  

Το πρόγραμμα συντονίζει σε πανευρωπαϊκό επίπεδο το OBESSU, που είναι ο συντονιστικός φορέας ενώσεων και οργανώσεων εκπαιδευομένων από όλη την Ευρώπη.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου