Δευτέρα 27 Νοεμβρίου 2017

Αιτήσεις προεγγραφής για την τάξη Μαθητείας απόφοιτων των ΕΠΑΛ






Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευση Μαγνησίας, καλεί τους ενδιαφερόμενους απόφοιτους των ΕΠΑΛ να υποβάλλουν αίτηση προεγγραφής για συμμετοχή στο 4ο Μεταλυκειακό έτος - τάξη μαθητείας.
Στο πλαίσιο της ολοκλήρωσης των διαδικασιών για την έναρξη της Β’ φάσης του 4ου Μεταλυκειακού έτους - τάξης μαθητείας, που αφορά του απόφοιτους των Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑΛ) οι ενδιαφερόμενοι καλούνται άμεσα να προσέλθουν στα ΕΠΑΛ αποφοίτησής του για να υποβάλουν αιτήσεις προεγγραφής, εφόσον πληρούν τις εξής προϋποθέσεις:
Βρίσκονται εκτός απασχόλησης, εκπαίδευσης ή κατάρτισης, είναι κάτοχοι απολυτηρίου πτυχίου του δευτεροβάθμιου κύκλου σπουδών του ΕΠΑΛ ή παλαιότερων ισότιμων τίτλων και απολυτηρίου ΓΕΛ και πτυχίου του δευτεροβάθμιου κύκλου σπουδών του ΕΠΑΛ, καθώς και παλαιότερων ισότιμων τίτλων.
Οι ειδικότητες που θα λειτουργήσουν είναι υπάλληλος διοίκησης και οικονομικών υπηρεσιών, τεχνικών ηλεκτρολογικών συστημάτων, εγκαταστάσεων και δικτύων, τεχνικός οχημάτων, τεχνικός εφαρμογών πληροφορικής, τεχνικός φυτικής παραγωγής, βοηθός νοσηλευτή, τεχνικός ηλεκτρονικών και υπολογιστικών συστημάτων, εγκαταστάσεων. Δικτύων και τηλεπικοινωνιών και βοηθός βρεφονηπιοκόμων.
Το ποσοστό αποζημίωσης των μαθητευόμενων της τάξης Μαθητείας ανέρχεται σε 17,12 € για τους κάτω των 25 ετών και 19,64 €. Η επιδότηση για τους κάτω των 25 είναι 11 € και για τους άνω των 25 στα 14 € ανά ημέρα εργασίας. Το υπολειπόμενο ποσό της αποζημίωσης, συμπεριλαμβανομένων των νόμιμων ασφαλιστικών εισφορών, καταβάλλεται μηνιαίως από τον εργοδότη, στον οποίο πραγματοποιείται το πρόγραμμα εκπαίδευσης στο χώρο εργασίας, και ανέρχεται σε κάθε περίπτωση στο ποσό των 9,35 € ανά ημέρα εργασίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου