Πέμπτη 7 Νοεμβρίου 2019

Hμέρα ανακύκλωσης ηλεκτρονικών υπολογιστών στο Γυμνάσιο Αγριάς

Στα πλαίσια των δράσεων που θα πραγματοποιηθούν από το σχολείο τη φετινή σχολική χρονιά το Γυμνάσιο Αγριάς προγραμματίζει για 3η συνεχόμενη χρονιά την ημέρα ανακύκλωσης ηλεκτρονικών υπολογιστών. Φέτος, μάλιστα, η δράση σχετίζεται και με το τρέχον πρόγραμμα ERASMUS+ με τίτλο «Αctive,Creative,Enterprising» που, μεταξύ άλλων, έχει στόχο να ενισχύσει εθελοντικές ,δημιουργικές, δράσεις μαθητών στην τοπική και ευρύτερη κοινωνία. Υπεύθυνος για την ημέρα ανακύκλωσης είναι ο καθηγητής Πληροφορικής κος Τηλέμαχος Μαγαλιός.
Η δράση θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 12 Νοεμβρίου 2019 στο χώρο του σχολείου, όπου  καθηγητές και μαθητές θα συγκεντρώσουν παλιούς και χαλασμένους ηλεκτρονικούς υπολογιστές, καθώς και εξαρτήματα τους και, αφού τα καταγράψουν, θα παραδοθούν για ανακύκλωση.
Για το λόγο αυτό καλούμε όλους τους μαθητές της Αγριάς αλλά και της ευρύτερης περιοχής να φέρουν στο Γυμνάσιο Αγριάς, Αριστοτέλους & Πλάτωνος, οποιοδήποτε εξάρτημα ή υπολογιστή σε αχρησία διαθέτουν, έως τις 12 Νοεμβρίου  που θα πραγματοποιηθεί η δράση.
Την ίδια μέρα, στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου θα πραγματοποιηθεί παρουσίαση και ομιλία με θέμα : « Ηλεκτρονικά απόβλητα και ανακύκλωση, περιορίζοντας τη βιομηχανική ρύπανση», με εισηγητή τον Δρ. Αλέξανδρο Καπανιάρη, Συντονιστή Εκπαιδευτικού Έργου Πληροφορικής, ΠΕ.Κ.Ε.Σ Θεσσαλίας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου