Τρίτη 5 Νοεμβρίου 2019

Ξεκινά η ενημέρωση των γονέων στα Γυμνάσια για τις εξαρτησιογόνες ουσίες


  Με εβδομαδιαίες συναντήσεις το απόγευμα 
κάθε Δευτέρας, που θα οριστούν ανά σχολείο

Ξεκινά την ερχόμενη Δευτέρα η σχολή γονέων για μαθητές Γυμνασίων και της ΣΤ’ τάξης Δημοτικών Σχολείων για τις εξαρτησιογόνες ουσίες, με εβδομαδιαίες συναντήσεις το απόγευμα κάθε Δευτέρας, που θα οριστούν ανά σχολείο.   
Σήμερα το μεσημέρι, στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας πραγματοποιήθηκε το δεύτερο μέρος της συνάντησης των υπευθύνων φορέων με τους διευθυντές κυρίως Γυμνασίων της Μαγνησίας, ενόψει της έναρξης της σχολής, την ερχόμενη Δευτέρα, ενώ στην συνάντηση συμμετείχαν με βίντεο κλήση και οι διευθυντές Γυμνασίων των Β. Σποράδων.
Στην συνάντηση έλαβαν μέρος αρμόδια στελέχη της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, εκπρόσωποι της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μαγνησίας, της Μητρόπολης Δημητριάδος, του ΚΕΘΕΑ - ΠΙΛΟΤΟΣ, της Πρότασης Ζωής και του Κέντρου Συμβουλευτικής και Προσανατολισμού, αλλά και της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Δ. Βόλου, με τη συμμετοχή της γραμματέως Λιάνας Πασχούδη. 

Η έναρξη της σχολής θα γίνει την ερχόμενη Δευτέρα. Κάθε φορά θα γίνεται σε διαφορετικό Γυμνάσιο, στο οποίο θα καλούνται και οι γονείς των όμορων δημοτικών σχολείων. Η σχολή θα πραγματοποιείται απογευματινές ώρες και σε αυτή θα καλούνται οι γονείς, όπως και ο Σύλλογος διδασκόντων του σχολείου, να παρακολουθούν σχετικές εισηγήσεις από τους αρμόδιους εισηγητές σχετικά με το θέμα των εξαρτήσεων. Θα ακολουθεί συζήτηση μεταξύ των εισηγητών, των γονέων και των εκπαιδευτικών.
«Ουσιαστικά, θέλουμε να φέρουμε κοντά τους γονείς και τους καθηγητές με τους «συμμάχους» τους στον αγώνα για την προστασία των μαθητών. Οι σύμμαχοι αυτοί είναι η Εκκλησία, η Ελληνική Αστυνομία, το ΚΕΘΕΑ, η Πρόταση Ζωής και από τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης είναι το ΚΕΣΥ και οι ίδιοι οι εκπαιδευτικοί του Συλλόγου διδασκόντων κάθε σχολείου. Φιλοδοξούμε να υπάρχει ανταπόκριση από τους γονείς ούτως ώστε να πετύχει ο στόχος μας», δήλωσε χαρακτηριστικά ο προϊστάμενος της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, Σωκράτης Σαβελίδης.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου