Τρίτη 5 Νοεμβρίου 2019

Ανοικτό κάλεσμα για την εκδήλωση αφιέρωμα στη γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου



 Την Πέμπτη, στο Πνευματικό Κέντρο Βόλου

Την Πέμπτη 7 Νοεμβρίου, στις 11 το πρωί, στο Πνευματικό Κέντρο της Μητρόπολης, στην οδό Κ. Καρτάλη, στον Βόλο, θα πραγματοποιηθεί η μαθητική εκδήλωση για τη γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου.
Στην εκδήλωση, ομιλητής για τα γεγονότα της εποχής θα είναι ο επίκουρος καθηγητής της έδρας Ποντιακών Σπουδών στο Α.Π.Θ. Κυριάκος Χατζηκυριακίδης,  χορωδία του σχολείου θα τραγουδήσει τραγούδια και του Πόντου, συνοδεία ποντιακής λύρας και με τη στήριξη της Ένωσης Ποντίων Μαγνησίας και της Ένωσης Συλλόγων Γονέων Βόλου.
Η Κυριακή Δανιηλίδου, διευθύντρια του 10ου Γυμνασίου Βόλου δήλωσε ότι η εκδήλωση απευθύνεται σε όλους τους μαθητές της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Μαγνησίας και στόχος είναι οι μαθητές να μάθουν ένα κομμάτι της ιστορίας, το οποίο δεν διδάσκεται επαρκώς στο σχολείο.  «Διακαής μας πόθος, είναι να σκύψουν με μεγαλύτερο ενδιαφέρον πάνω σ’ αυτά τα γεγονότα τα οποία στιγμάτισαν το κορμί του Ελληνισμού. Θεωρία μας είναι ότι οι μαθητές πρέπει να γνωρίζουν ιστορία, διότι τα λάθη του παρελθόντος, δεν θα τα επαναλάβουν στο μέλλον», δήλωσε η διευθύντρια του σχολείου.
Σημειώνεται ότι η εκδήλωση, είναι ανοικτή και για όποιον γονέα ή άλλο πρόσωπο επιθυμεί. 

 




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου