Τρίτη 5 Νοεμβρίου 2019

Πρόσκληση στην παρουσίαση του βιβλίου «Ο Αχμάκης»



Σύμφωνα με πρόσκληση που λάβαμε, συνεχίζεται ο κύκλος εκδηλώσεων και δράσεων  της «Μαγνήτων Κιβωτού, για τη διάσωση του Πολιτιστικού Αποθέματος», του φορέα Πολιτισμού της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος και Αλμυρού, στο πλαίσιο του Θεματικού έτους πολιτισμού, «Μαγνήτων Τέχνες Λαϊκές».
Σε τούτη τη δράση, συνεργάζεται με την κυρία Σοφία Κανταράκη, Υπεύθυνη  του Γραφείου Σχολικών δραστηριοτήτων ΔΔΕ Μαγνησίας, τους εκπαιδευτικούς Εικαστικών της ΔΔΕ Μαγνησίας και τις Εκδόσεις «ΕΝ ΠΛΩ». Στόχος να γίνει ευρύτερα γνωστό και κατανοητό το βιβλίο του Ζωγράφου Βαγγέλη Παππά, όπου πραγματεύεται τη μυθιστορηματική βιογραφία του κατεξοχήν εκπροσώπου της Λαϊκής Τέχνης, του ζωγράφου της Ρωμιοσύνης Θεόφιλου.
Στο πλαίσιο αυτό, θα γίνει παρουσίαση βιβλίου «Ο Αχμάκης» (μυθιστορηματική βιογραφία του ζωγράφου της Ρωμιοσύνης Θεόφιλου) του  Βαγγέλη Παππά, την Τετάρτη 6 Νοεμβρίου 2019, ώρα 18.00 στο Δημοτικό Κινηματοθέατρο «ΑΧΙΛΛΕΙΟΝ».
Σε ότι αφορά την εκδήλωση, η Σοφία Κανταράκη, Φιλόλογος, συγγραφέας, Υπεύθυνη Σχολικών Δραστηριοτήτων ΔΔΕ Μαγνησίας, θα προσεγγίσει το βιβλίο μέσα από τη φιλολογική της ματιά, αποκωδικοποιώντας τα μηνύματα που αυτό εκπέμπει.  
Η Μαρία Νάνου, Ιστορικός Βυζαντινής Τέχνης, στη Βιβλιοθήκη - Κέντρο Πληροφόρησης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, όπου με την ενασχόλησή της με το Λαογραφικό Κέντρο Κίτσου Μακρή, έχει αποκτήσει μια σφαιρική γνώση για τον Θεόφιλο.
Η Εικαστικός Ελπινίκη Καμόσου, θα παρουσιάσει την άλλη πλευρά του βιβλίου, πως ακριβώς μπορεί να το δει μια «συνάδελφος» του Θεόφιλου.           
Με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένεται η  τοποθέτηση του Συγγραφέα Βαγγέλη Παππά
στο κλείσιμο της εκδήλωσης, λίγο πριν την καταληκτική παρέμβαση από τον Σεβ. Μητροπολίτη Δημητριάδος & Αλμυρού και Πρόεδρο της «Μαγνήτων Κιβωτού» κ. Ιγνάτιο.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου