Κυριακή 6 Οκτωβρίου 2019

Ζητείται ευρωπαϊκό νομοθετικό πλαίσιο για τα λούνα παρκ

 Συγκεντρώθηκαν οι πρώτες υπογραφές για την αλλαγή νομοθεσίας αδειοδότησης και λειτουργίας των λούνα παρκ που στήνονται σε διάφορα σημεία και της Μαγνησίας, κατά περιόδους.
Την ίδια ώρα, ολοένα και πληθαίνουν όσοι ζητούν να εφαρμοστεί το ευρωπαϊκό νομοθετικό πλαίσιο, για την αλλαγή νομοθεσίας αδειοδότησης και λειτουργίας των Λούνα Παρκ με αφορμή το πρόσφατο τραγικό περιστατικό με την 13χρονη στον Αλμυρό και συγκεντρώθηκαν οι πρώτες υπογραφές.  

Όπως τονίστηκε σε σύσκεψη που οργανώθηκε πρόσφατα στον Αλμυρό, κλήθηκε και η Ένωση Συλλόγων Γονέων Δ. Βόλου, (συμμετείχε προς ενημέρωση των δράσεων, η γ.γ. Λιάνα Πασχούδη)  «σε χώρους που προσέρχονται μαζικά παιδιά, όπως τα Λούνα Παρκ, η Ελληνική πολιτεία πρέπει να δημιουργήσει ένα νομικό πλαίσιο που να διασφαλίζει μία σειρά από κανόνες ασφάλειας». 
Μετά από πρωτοβουλία της εκδότριας της τοπικής εφημερίδας του Αλμυρού «Λαός του Αλμυρού» και της ιστοσελίδας almyros.gr, την Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου στην Αλατοστράτα, στον Αλμυρό Μαγνησίας, σε σχετική ενημερωτική συγκέντρωση, δημιουργήθηκε ένα ψήφισμα, με σκοπό να ασκηθούν πιέσεις για νέο νομοθετικό πλαίσιο στο καθεστώς αδειοδότησης, λειτουργίας, ελέγχου και εποπτείας  των Λούνα Παρκ. Το ψήφισμα προέκυψε μετά από διεξοδική ανάλυση της κείμενης δαιδαλώδους νομοθεσίας από την Έλενα Ράπτη, νομικό-πυραγό. Όποιος επιθυμεί, μπορεί να υπογράψει μέσω ίντερνετ, μέσω της ιστοσελίδας avaaz, στο λινκ: https://secure.avaaz.org/el/community_petitions/_Ypografoyme_gia_tin_allagi_nomothesias_adeiodotisis_eleghoy_kai_leitoyrgias_ton_Loyna_Park/      


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου