Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2019

Με επιτυχία και συγκίνηση η εκδήλωση αδελφοποίησης στο 1ο Γυμνάσιο Βόλου



Σχέσεις αδελφοσύνης ανέπτυξαν μαθητές και εκπαιδευτικοί του 1ου Παγκύπριου Γυμνασίου Βόλου με το Παγκύπριο Γυμνάσιο Λευκωσίας, στο πλαίσιο της αδελφοποίησης που πραγματοποίησαν. Έντεκα Κύπριοι μαθητές, με τρεις εκπαιδευτικούς συνοδούς ταξίδεψαν στο Βόλο και επικύρωσαν με την παρουσία τους , την αρχή μιας σχέσης συνεργασίας μεταξύ των δύο σχολείων.
Την αδελφοποίηση μεταξύ των Παγκύπριων Γυμνασίων Βόλου και Λευκωσίας γιόρτασαν χθες  οι μαθητές των σχολείων σε μια εκδήλωση γεμάτη τραγούδια, σημαντικές παρουσιάσεις αλλά και μεγάλο ενθουσιασμό.
Στο αμφιθέατρο του 1ου Γυμνασίου Βόλου στήθηκε μια γιορτή για την υποδοχή των Κυπρίων μαθητών και εκπαιδευτικών, που επισκέφθηκαν την πόλη μας και ξεκίνησαν δράσεις με το τοπικό σχολείο.
Σύμφωνα με τον Διευθυντή του 1ου Γυμνασίου Βόλου κ. Γιάννη Καραφέρη το σχολείο έχει αδελφοποιηθεί με ένα Γυμνάσιο στη Νυρεμβέργη, όπου διδάσκονται Αρχαία Ελληνικά και τώρα έρχεται η δεύτερη αδελφοποίηση, με το Παγκύπριο Γυμνάσιο Λευκωσίας.
Επικεφαλής της αντιπροσωπείας της Κύπρου ήταν η Διευθύντρια του Παγκύπριου Γυμνασίου Λευκωσίας κ. Σοφία Ιωάννου, η οποία εξεπλάγην τόσο η ίδια, όσο και οι έντεκα μαθητές που ταξίδεψαν στο Βόλο, από την θερμή υποδοχή των μαθητών του Βόλου, αλλά και των εκπαιδευτικών.
Στην εκδήλωση οι μαθητές του Βόλου δώρισαν στους μαθητές της Κύπρου έντυπο υλικό από το Μουσείο της πόλης, ένα έκθεμα από το εργαστήριο Βιολογίας, ενώ έφτιαξαν στο εργαστήριο Χημείας σαπουνάκια με παραδοσιακό τρόπο και τα χάρισαν στους κύπριους συμμαθητές τους. Ακόμη οι εκπαιδευτικοί με τη σημαντική συμβολή του Συλλόγου Γονέων του σχολείου, χάρισαν παραδοσιακά προϊόντα, όπως ελιές, στην κυπριακή αποστολή.
Το παρών στο αμφιθέατρο του σχολείου και στη γιορτή έδωσαν γονείς των μαθητών, ο πρόεδρος της Ένωσης Κυπρίων Μαγνησίας κ. Αδάμος Μουζούρης και η εκπρόσωπος της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας κ. Σοφία Κανταράκη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου