Δευτέρα 7 Οκτωβρίου 2019

Ενεργειακή αναβάθμιση στο 27ο Δ.Σ. Βόλου


Με νέο πρόγραμμα από την Περιφέρεια Θεσσαλίας  

Ακόμα δεκαεπτά δημόσια κτίρια στη Θεσσαλία πρόκειται να αναβαθμιστούν ενεργειακά, καθώς ο Περιφερειάρχης κ. Κώστας Αγοραστός υπέγραψε την ένταξη των έργων στο ΠΕΠ Θεσσαλίας 2014-202, με συνολικό προϋπολογισμό 20 εκατ. €.
Μέσα σε αυτά, περιλαμβάνεται το 27ο Δημοτικό Σχολείο Βόλου, για την ενεργειακή αναβάθμιση αιθουσών διδασκαλίας, ποσού 257.500 ευρώ .
Όπως έγινε γνωστό, «τα έργα υποβλήθηκαν από τους φορείς στην Πρόσκληση «Ενίσχυση της ενεργειακής απόδοσης των δημόσιων κτηρίων στη Θεσσαλία» του ΠΕΠ Θεσσαλίας 2014-2020 και μετά την ολοκλήρωση της αξιολόγησης εκδόθηκε ο Πίνακας Κατάταξης των θετικά Αξιολογημένων Προτάσεων. Σημειώνεται ότι όλες οι προτάσεις που κατατέθηκαν εντάχθηκαν στο ΕΣΠΑ.
 Τα κτίρια θα αναβαθμιστούν σε κατηγορία ενεργειακής απόδοσης μεγαλύτερη ή ίση της Β σύμφωνα με τις Μελέτες Ενεργειακής Απόδοσης και τις απαιτήσεις της Πρόσκλησης.
Τα έργα αυτά, αναμένεται να αποτελέσουν θετικά παραδείγματα για την κινητοποίηση όλης της οικονομίας στον τομέα της εξοικονόμησης ενέργειας.  Η μετάβαση προς μια οικονομία φιλική προς το περιβάλλον αποτελεί βασική αναπτυξιακή προτεραιότητα της Περιφέρειας, καθότι η βελτίωση της ενεργειακής αποδοτικότητας δημοσίων κτιρίων οδηγεί σε μείωση της ενέργειας που καταναλώνεται.
Με την ολοκλήρωση της διαδικασίας ένταξης των έργων, ακολουθούν οι διαδικασίες για τη δημοπράτησή τους και έναρξη κατασκευής τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου