Πέμπτη 24 Οκτωβρίου 2019

Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας: Ξεκινά εκτεταμένη σειρά δράσεων-συναντήσεων στα σχολεία


Που  αφορούν στην πληροφόρηση, πρόληψη 
και αντιμετώπιση του  φαινόμενου των εξαρτήσεων

Οι  Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας και Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας δια των Τμημάτων Σχολικών Δραστηριοτήτων τους  σε συνεργασία με : το Κ.Ε.Σ.Υ. ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ, την Πρόταση Ζωής-ΟΚΑΝΑ,  το ΚΕΘΕΑ ΠΙΛΟΤΟΣ, την Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος, την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Βόλου και την  Ένωση Συλλόγων Γονέων Β/μιας και Α/θμιας Εκπ/σης Μαγνησίας σχεδιάζουν και προγραμματίζουν την υλοποίηση εκτεταμένης σειράς ενημερωτικών δράσεων-συναντήσεων οι οποίες αφορούν στην πληροφόρηση, πρόληψη και αντιμετώπιση του ζοφερού φαινόμενου των εξαρτήσεων.
Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας, «στις συναντήσεις αυτές γονείς και κηδεμόνες θα έχουν τη δυνατότητα να ενημερωθούν  από ειδικούς επιστήμονες των αρμόδιων φορέων που προαναφέρθηκαν για  τα χαρακτηριστικά των εξαρτήσεων, τους τρόπους αντιμετώπισης καθώς και του εντοπισμού τέτοιων φαινομένων, τις μαθητικές κοινότητες καθώς και για τους φορείς στις οποίες μπορούν να απευθύνονται για άντληση βοήθειας και περαιτέρω υποστήριξη
Οι ενημερωτικές συναντήσεις θα πραγματοποιούνται εντός των χώρων των γυμνασίων κάθε Δευτέρα τις απογευματινές ώρες. Θα αφορούν κάθε φορά σε άλλη σχολική μονάδα αλλά και σύλλογο γονέων. Θα απευθύνονται στους γονείς των μαθητών της Α΄ Γυμνασίου και παράλληλα στους γονείς των μαθητών της ΣΤ΄ τάξης των όμορων δημοτικών των οποίων οι μαθητές πρόκειται να φοιτήσουν στις αντίστοιχες σχολικές μονάδες των γυμνασίων. Για την ευρύτερη, πληρέστερη και ουσιαστικότερη κάλυψη  του  φαινομένου αλλά και για την ενίσχυση και ενδυνάμωση της συνεργασίας του δίπολου γονέων και εκπαιδευτικών προτρέπεται το «παρών» να δίνουν οι Διευθυντές/ Διευθύντριες και οι εκπαιδευτικοί των σχολείων.
Στο πλαίσιο της θωράκισης και της ενημέρωσης της γονεϊκής – εκπαιδευτικής κοινότητας με στόχο την πρόληψη του ζοφερού φαινομένου των εξαρτήσεων μέσω των επιστημονικών ομάδων που προαναφέρθηκαν, οι συνεργασίες εκπαιδευτικών και γονέων είναι το ζητούμενο και προς αυτόν τον στόχο κινείται όλο το εγχείρημα με απώτερο στόχο την προστασία των μαθητών μας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου