Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2019

Με το θέμα της "Ισορροπημένης διατροφής για εφήβους" ξεκίνησε η Ακαδημία Γονέων

Από αριστερά, Παπαντωνίου Δημήτριος, έφορος της Ένωσης Γονέων Βόλου, Αλέξανδρος Καπανιάρης, Περιφερειακός Συντονιστής Εκπαίδευσης του ΠΕΚΕΣ Θεσσαλίας, Αντώνης Πλαγεράς, Σύμβουλος Επαγγελματικού Προσανατολισμού του Κ.Ε.Σ.Υ. Λάρισας της Περιφερειακής Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Θεσσαλίας, Λίνα Βαρακλιώτη, Διαιτολόγος-Διατροφολόγος και Ηλίας Κουτσερής, Πρόεδρος της Ένωσης Γονέων Βόλου.

Παρουσία γονέων και εκπαιδευτικών πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 23 Οκτωβρίου η πρώτη συνάντηση της Ακαδημίας Γονέων,  με θέμα «Ισορροπημένη Διατροφή για εφήβους» με εισηγήτρια την κα Λίνα Βαρακλιώτη, Διαιτολόγο-Διατροφολόγο με την υποστήριξη και συμμετοχή της Ένωσης Γονέων Βόλου, υπό την αιγίδα του Περιφερειακού Κέντρου Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού (ΠΕ.Κ.Ε.Σ.) Θεσσαλίας.
Κατά την έναρξη της συνάντησης, χαιρετισμό απηύθυνε ο κος Αλέξανδρος Καπανιάρης, Περιφερειακός Συντονιστής Εκπαίδευσης του ΠΕΚΕΣ Θεσσαλίας, που αφού ευχαρίστησε τους παρευρισκόμενους για την παρουσία τους, τόνισε τη βαρύτητα που δίνει το ΠΕΚΕΣ στην ενημέρωση των γονέων και επιπρόσθετα ανέφερε ότι θα εξεταστεί η δυνατότητα παρακολούθησης του προγράμματος και μέσω web, για όσους δεν δύναται να το παρακολουθήσουν με φυσική παρουσία.
Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο κος Αντώνης Πλαγεράς, Σύμβουλος Επαγγελματικού Προσανατολισμού του Κ.Ε.Σ.Υ. Λάρισας της Περιφερειακής Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Θεσσαλίας, που ευχαρίστησε με τη σειρά του τους παρευρισκόμενους γονείς και τους ζήτησε να προτείνουν και άλλες θεματικές ενότητες που τους ενδιαφέρουν προκειμένου να προγραμματιστούν επιπλέον ενημερώσεις στο προσεχές διάστημα,  πέραν όσον έχουν ανακοινωθεί. Τέλος έδωσε κάποιες διευκρινιστικές οδηγίες για θέματα εγγραφής.
Η κα Λίνα Βαρακλιώτη, προχώρησε στην παρουσίαση του θέματος, αναλύοντας διεξοδικά όλες τις παραμέτρους που επηρεάζουν τη σωστή διατροφή των εφήβων, δίνοντας ειδικές οδηγίες για αγόρια και κορίτσια, καθώς επίσης και για τους αθλούμενους εφήβους και απάντησε σε όλες τις ερωτήσεις που τέθηκαν από τους παρευρισκόμενους. Στο τέλος της ομιλίας χορηγήθηκαν ενημερωτικά φυλλάδια σε όλους τους γονείς.
Σημειώνεται ότι όλες οι προγραμματισμένες ομιλίες πραγματοποιούνται από διακεκριμένους επιστήμονες και η Ένωση Γονέων κρίνει απαραίτητη τη συμμετοχή των γονέων στο πρόγραμμα της Ακαδημίας Γονέων, καθώς δίνει τη δυνατότητα να ενημερωθούν διεξοδικά οι γονείς για θέματα που τους απασχολούν και να επιλυθούν όλες τους οι απορίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου