Τρίτη 15 Οκτωβρίου 2019

Ψήφισμα του Δ.Σ. της Ένωσης Συλλόγων Γονέων για το ΚΕΘΕΑ

Το Δ.Σ. της Ένωσης Συλλόγων Γονέων Δ. Βόλου, υπέγραψε ψήφισμα διαμαρτυρίας, το οποίο κοινοποιεί, και αφορά στο ΚΕΘΕΑ, με το οποίο (ΚΕΘΕΑ Πιλότος) συνεργαζόμαστε στενά τα τελευταία χρόνια, για την σωστή ενημέρωση, όλων των μελών των σχολικών κοινοτήτων. Όσοι σύλλογοι επιθυμούν, εννοείται ότι μπορούν εφόσον επιθυμούν, να συνυπογράψουν το σχετικό ψήφισμα και να το αποστείλουν στο info@kethea-pilotos.gr  



Το Δ.Σ. της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων μαθητών Σχολείων Α΄ Βάθμιας και Β΄ Βάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Βόλου, με αφορμή την πρόσφατη Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου (ΦΕΚ 145, 30/9/2019) που αντικαθιστά το άμισθο και εκλεγμένο Διοικητικό Συμβούλιο του ΚΕΘΕΑ με ένα έμμισθο και διορισμένο, διαμαρτύρεται και καταδικάζει τη βίαιη παρέμβαση στο αυτοδιοίκητο  του ΚΕΘΕΑ, ενός καταξιωμένου Οργανισμού που εδώ και τέσσερις δεκαετίες έχει αποδεδειγμένα βοηθήσει χιλιάδες ανθρώπους, με πρόβλημα εξάρτησης και τις οικογένειές τους.
Θεωρώντας ότι με τη συγκεκριμένη απόφαση θα δημιουργηθούν πολλαπλά προβλήματα, εκφράζουμε την υποστήριξή μας στο ΚΕΘΕΑ και στο μοντέλο λειτουργίας του, που θέτει στο επίκεντρο τους ίδιους τους εξυπηρετούμενους και διασφαλίζει συμμετοχικότητα, διαφάνεια και  λογοδοσία, με το δημοκρατικά εκλεγμένο από τη βάση, εθελοντικό Διοικητικό του Συμβούλιο.
Ζητάμε την άμεση απόσυρση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου που θα οδηγήσει σε γραφειοκρατικοποίηση του ΚΕΘΕΑ, πολιτικές πιθανές παρεμβάσεις στο εσωτερικό του, αποκοπή από την κοινωνία και αλλοίωση του θεραπευτικού του μοντέλου, με αρνητικό αντίκτυπο στο έργο της απεξάρτησης και της επανένταξης στην κοινωνία.
Η συνεργασία μας μέχρι σήμερα, με όλο το επιστημονικό προσωπικό του ΚΕΘΕΑ, σε θέματα πρόληψης και έγκαιρης παρέμβασης της χρήσης ουσιών σε παιδιά και νέους είναι άριστη, ενώ ενθαρρύνεται η ανάπτυξη δικτύου εθελοντισμού και προσφοράς.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου