Παρασκευή 4 Οκτωβρίου 2019

«Ποτέ ξανά» …είπαν οι μαθητές σε εκδήλωση για το Ολοκαύτωμα






«Ποτέ ξανά σε ένα νέο Ολοκαύτωμα» είπαν οι μαθητές Γυμνασίων και Λυκείων της Μαγνησίας, στη μεγάλη εκδήλωση που οργάνωσαν χθες από το πρωί ως το μεσημέρι, οκτώ σχολεία όπου παρουσίασαν τη δουλειά και τις εμπειρίες τους από την επίσκεψή τους στο Άουσβιτς.
Στην εκδήλωση που έγινε παρουσία του Μητροπολίτη Δημητριάδος και την Εβραϊκής Κοινότητας, τιμήθηκαν Εβραίοι από την Αμερική, που χρηματοδότησαν οικονομικά το πρόγραμμα, το οποίο διοργάνωσαν με επιτυχία η Ακαδημία Θεολογικών Σπουδών, η Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση Μαγνησίας και η Εβραϊκή Κοινότητα Βόλου.
Την εκδήλωση η οποία πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο Κορδάτος του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, παρακολούθησαν 500 περίπου μαθητές και 100 εκπαιδευτικοί, 42 σχολείων της Μαγνησίας, επίσημοι, καθώς και μέλη της Ένωσης αλλά και συλλόγων γονέων.                                                                   
Ο διευθυντής της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας Σωκράτης Σαβελίδης τόνισε ότι μαθητές οκτώ σχολείων, είχαν τη σπουδαία εμπειρία να συμμετέχουν δε ένα πρόγραμμα της Ακαδημίας Θεολογικών Σπουδών, το οποίο τους δίδαξε με έναν μοναδικό τρόπο τις διδαχές του Ολοκαυτώματος. Οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν το Άουσβιτς και να δουν από κοντά αυτό το ανοσιούργημα, τόνισε.
Οι μαθητές των οκτώ σχολείων παρουσίασαν τη δουλειά τους σε περίπου 500 συμμαθητές τους, ώστε να διαχυθεί το πνεύμα του «Ποτέ ξανά», εξήγησε ο κ. Σαβελίδης. Στην εκδήλωση παρουσιάστηκαν θεατρικές παραστάσεις, κείμενα και δρώμενα, που παρουσιάζουν την αντίδρασή τους στη θηριωδία των Ναζί προς τον Εβραϊκό πληθυσμό.

Στους μαθητές μοιράστηκε ένα βιβλίο, που αποτελεί την καταγραφή των εργασιών τους, ενώ συμπληρώθηκε με κείμενα του Μητροπολίτη, επίσημων φορέων της Εκπαίδευσης και του Πανεπιστημίου, ενώ το βιβλίο θα κοσμήσει τις βιβλιοθήκες όλων των σχολείων.                                

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου