Τετάρτη 9 Μαΐου 2018

Παρουσιάζει το «La Nonna» το 1ο ΓΕΛ Βόλου



Το θεατρικό έργο «La Nonna» του ROBERTO COSSA      θα παρουσιάσει  το 1ο ΓΕΛ Βόλου την Πέμπτη 10 Μαΐου 2018  και ώρα  21:00 στο Πολιτιστικό Κέντρο Ν. Ιωνίας Βόλου. Η είσοδος είναι ελεύθερη.  
   Πρόκειται για  μια απολαυστική μαύρη κωμωδία  και ταυτόχρονα ένα αδυσώπητο σχόλιο στη σημερινή κοινωνία.     Είναι η ιστορία μιας βουλιμικής γιαγιάς που τρώει ακατάπαυστα, εξαθλιώνοντας οικονομικά και ηθικά μια ολόκληρη οικογένεια. Κι ίσως κάπου στο βάθος, είναι η ιστορία ενός κόσμου στον οποίο κάποιοι καταβροχθίζουν τα πάντα και κάποιοι εν τέλει, καταβροχθίζονται. Του δικού μας δηλαδή, κόσμου… αλλά με πολύ γέλιο κι αρκετό χαμόγελο!
   Η παράσταση καθρεφτίζει τις ανθρώπινες αδυναμίες και την κοινωνική αποσύνθεση σε ένα κόσμο που καταρρέει και μοιάζει πιο οικείος παρά ποτέ.    Άλλωστε όλα αυτά γίνονται στην Αργεντινή της χρεωκοπίας και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, με φόντο το tango που κυριαρχεί στην παράσταση, για να μας θυμίζει πως η ζωή είναι μαζί σκοτάδι και φως, πάθος και μαγεία, μελαγχολία και απόλαυση…
Το εγχείρημα ανέλαβε με πολύ μεράκι και συνέπεια η θεατρική   ομάδα του 1ου ΓΕΛ ΒΟΛΟΥ που αποτελείται από τους /τις  μαθητές/-τριες:  Σιμιτζή Κατερίνα   Β3,Σαμαρά Γιάννη   Β3,Καπουρνιώτη Νότα  Β2,Οικονόμου Βικτώρια  Α3,Κουτσορεβύθη Μαρία  Α2, Κουτσιμπού Ελευθερία Α2  και  Ντίντο Χριστίνα  Α4  . Την παράσταση πλαισιώνει με αργεντίνικους χορούς η χορευτική ομάδα του Λυκείου    που αποτελείται από τους /τις  μαθητές/-τριες:  Καλλιώρα Ευγενία  Α1,Κοτρώτσιου Ελένη   Α2,Κυρίτση Δημήτρη Α3,Μπουκουβάλα Βασιλεία  Α3,Πανταζή Δαυίδα Α3,Παππά Μάκη  Α3,Σολδάτου Ισμήνη Α4,Μαυρομάτη Γιώργος Β2 και Σταμούλο Αλέξανδρο Β4.   ΧΟΡΟΓΡΑΦΙΑ: Μπουκουβάλα Βασιλεία  A3  ΚΟΝΣΟΛΑ: Παπαδόπουλος Παύλος B3.ΜΑΚΙΓΙΑΖ :Ευσταθίου Νίκη B1  ,   Παπαχατζοπούλου Ιωάννα A1 .           
Σκηνοθεσία- Σκηνικά –Κοστούμια: Οι φιλόλογοι  καθηγητές: Αποστολίδου Αναστασία, Βουλγαρίδης Γιώργος και Μωραΐτη Σταματία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου