Τετάρτη 23 Μαΐου 2018

Βραβεία σε μαθητές και σχολεία του Βόλου


                               Για τα έργα τους στον 21ο Διαγωνισμό «Υπάρχουμε Mαζί»

Μια σειρά από βραβεία απέσπασαν μαθητές και σχολεία από τη Μαγνησία στον 21ο Διαγωνισμό Μαθητικής Δημιουργίας με θέμα «Υπάρχουμε Mαζί» που πραγματοποιήθηκε τη φετινή σχολική χρονιά από την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες σε συνεργασία με την Επιτροπή Ευαισθητοποίησης Νέων.
Συγκεκριμένα,  η μαθήτρια της Α΄Λυκείου Σοφία Σιατραβάνη από το Εσπερινό Λύκειο Βόλου κέρδισε βραβείο για γραπτό κείμενό της, ενώ βραβείο για την αφίσα που έφτιαξαν, κέρδισαν μαθητές από το Εσπερινό Γυμνάσιο Βόλου ενώ διακρίθηκαν και νήπια από το 13ο Νηπιαγωγείο Ν. Ιωνίας κερδίζοντας βραβείο για τη ζωγραφική τους. Ειδική συμμετοχή στον διαγωνισμό είχε το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Βόλου.
Ο 21ος Διαγωνισμός Μαθητικής Δημιουργίας κάλεσε τους μαθητές και τις μαθήτριες από όλη τη χώρα να εκφράσουν δημιουργικά τη γνώμη, τις ιδέες και τις εμπειρίες τους για το τι σημαίνει για τα ίδια τα παιδιά η συνύπαρξη σε έναν κόσμο που φέρνει «Μαζί» τους πρόσφυγες με τις κοινότητες υποδοχής. Μαζί στο σχολείο, στη γειτονιά, στη δουλειά, στο πανεπιστήμιο, μαζί στις νέες εμπειρίες που φέρνει κάθε νέο ξεκίνημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου