Πέμπτη, 10 Μαΐου 2018

Αυτοσχέδια εργαστήρια για πειράματα«Με απλά υλικά για μικρούς και μεγάλους» από το Πανεπιστήμιο 

Όλοι και όλες θυμόμαστε τους εαυτούς μας στο σχολείο να προσπαθούμε με κόπο και προσπάθεια να αποστηθίσουμε μαθηματικούς τύπους, φυσικούς νόμους και κανόνες στα μαθήματα Φυσικών Επιστημών, καλλιεργώντας μ’ αυτό τον τρόπο έναν φόβο για τις Φυσικές Επιστήμες.
Το Παιδαγωγικό Τμήμα Προσχολικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, στο πλαίσιο του μαθήματος «Έννοιες των Φυσικών Επιστημών και η Διδακτική τους» με υπεύθυνη καθηγήτρια την κ. Βασιλεία Χρηστίδου, έχει διαμορφώσει ένα πλαίσιο διδασκαλίας των Φυσικών Επιστημών που προσπαθεί όχι μόνο να αναστρέψει αυτό τον φόβο, αλλά να καλλιεργήσει το ενδιαφέρον και την αγάπη μικρών και μεγάλων για τις Φυσικές Επιστήμες.
Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τα 30 χρόνια από την ίδρυση των Παιδαγωγικών Τμημάτων του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, διδάσκουσες/οντες του Παιδαγωγικού Τμήματος Προσχολικής Εκπαίδευσης θα βρίσκονται την Τετάρτη 16 Μαΐου μεταξύ 10.00-13.00 στο Συγκρότημα Τσαλαπάτα (αίθουσα Ergon) για να συμβάλουν στη δημιουργική συνάντηση των Φυσικών Επιστημών με μικρούς και μεγάλους.
Στα αυτοσχέδια εργαστήρια που θα στηθούν, μικρά και μεγαλύτερα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να πειραματιστούν με απλά υλικά (όπως λεμόνια, κούτσουρα, μάλλινα κασκόλ, κ.ά.), να παρατηρήσουν και να υλοποιήσουν πειράματα, να ερμηνεύσουν φυσικά φαινόμενα, να αλληλεπιδράσουν με άλλα παιδιά, να καλλιεργήσουν τη φαντασία τους και εννοείται να διασκεδάσουν.                                                                                       Τα ενδιαφερόμενα σχολεία θα πρέπει να δηλώσουν το ενδιαφέρον τους ώστε να τηρηθεί σειρά προτεραιότητας στο email: madamakou@uth.gr  , κ. Μαρία Αδαμάκου, Γραφείο Πρύτανη, Τηλ.2421074502.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου