Τετάρτη 23 Μαΐου 2018

Ψηφιακός εξοπλισμός με ΕΣΠΑ στα σχολεία της Θεσσαλίας


 
Στην ψηφιακή εποχή περνούν τα σχολεία της Θεσσαλίας καθώς εγκρίθηκε από τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστό και τη Διαχειριστική Αρχή Περιφέρειας Θεσσαλίας η δημοπράτηση του έργου, που αφορά στην προμήθεια του ψηφιακού εξοπλισμού. Η χρηματοδότηση προέρχεται από το ΠΕΠ/ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2014-2020 με συνολικό προϋπολογισμό 55.502.435,00 € (με ΦΠΑ),.
Σε δηλώσεις του ο κ. Κ. Αγοραστός σημείωσε τα εξής: «Νηπιαγωγεία, Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια αποκτούν νέο ψηφιακό εξοπλισμό ύψους 5,5 εκατ. ευρώ μέσω του ΕΣΠΑ Θεσσαλίας. Ο εξοπλισμός αφορά νέους ηλεκτρονικούς υπολογιστές και λοιπά ψηφιακά μέσα (διαδραστικούς πίνακες, σετ ρομποτικής) . Με τον τρόπο αυτό όλα τα σχολεία της Θεσσαλίας αποκτούν συστήματα πληροφορικής για να γίνεται καλύτερα και αποτελεσματικότερα η μαθησιακή διαδικασία. Θα καλυφθούν 936 σχολικές μονάδες σε όλη τη Θεσσαλία και έτσι το 100% των γενικών σχολείων θα διαθέτει ηλεκτρονικούς υπολογιστές και προγράμματα.

Σημειώνεται ότι η Ένωση Συλλόγων Γονέων, είχε εγκαίρως ζητήσει με αιτήματά της, συγκεκριμένη υλικοτεχνική υποδομή για τα σχολεία και της Μαγνησίας, ζητώντας ισομερή κατανομή των νέων ψηφιακών προϊόντων 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου