Τρίτη 22 Μαΐου 2018

Εκδήλωση απ΄την «Πρόταση Ζωής»

Δωρεάν θεατρική παράσταση για μαθητές Δημοτικού και τους γονείς τους  

 Tο Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Π.Ε. Μαγνησίας «Πρόταση Ζωής»-Ο.ΚΑ.ΝΑ., προτίθεται,  με αφορμή τη φετινή Παγκόσμια Ημέρα Κατά των Ναρκωτικών (26η Ιουνίου),  καθώς και με αφορμή τον εορτασμό των 20 χρόνων λειτουργίας του, να πραγματοποιήσει εορταστική εκδήλωση.  Από το 1998, η «Πρόταση Ζωής» δραστηριοποιείται στο Νομό με πολυάριθμες δράσεις στις ευρύτερες κοινωνικές ομάδες της τοπικής κοινότητας, (μαθητές, γονείς, εκπαιδευτικούς, στρατιωτικούς, αστυνομικούς, εργαζόμενους σε χώρους υγείας, κ.α), με στόχο τη σωματική, ψυχική και κοινωνική ευεξία του ατόμου και την υιοθέτηση μιας υπεύθυνης και θετικής στάσης ζωής, μακριά από εξαρτήσεις. 
Συγκεκριμένα διοργανώνεται μια δωρεάν θεατρική παράσταση για μαθητές Δημοτικού και τους γονείς τους που θα την ακολουθήσει μπουφές (ελαφρύ γεύμα) για τους συμμετέχοντες. Πρόκειται για μια παράσταση με τίτλο «Το παραμύθι της Ανάσας» από τη θεατρική ομάδα «Καρυδότσουφλο», βασισμένη στο ομώνυμο βιβλίο της πνευμονολόγου Δήμητρας Μπουσίου από την Ελληνοεκδοτική και μέρος του προγράμματος πρόληψης του καπνίσματος «Πάρε Ανάσα» της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας, το οποίο έχει την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας.
«Το παραμύθι της Ανάσας» είναι μια συμβολική ιστορία που συνδυάζει τον ηθοποιό με την κούκλα, τη σκιά και το μαύρο θέατρο για το κάπνισμα, τις παγίδες και τις εξαρτήσεις. Ένα φανταστικό ταξίδι, στο Σώμα/ Κάστρο ενός έφηβου του Αντώνη, με οδηγό την πριγκίπισσα της Ζωής, την Ανάσα. Τα «ναι» και τα «όχι», οι επιλογές, οι αποφάσεις, ο Βασιλιάς Νους, ανάμεσα στην Γνωστική και την Ανόητη Σκέψη.
Ο Καπνός Λ’ Απατεών πολιορκεί το Κάστρο. Είναι αποφασισμένος να πετύχει. Ο Βασιλιάς Νους τον διώχνει όσο εκείνος δίνει σκληρό αγώνα για να τον παγιδέψει. Θα καταφέρει τελικά να ματαιώσει τα πανούργα σχέδια του;   
Η παράσταση πρόκειται να πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 8 Ιουνίου 2018, με ώρα προσέλευσης 19.00 στην αίθουσα εκδηλώσεων ERGON στον Πολυχώρο Τσαλαπάτα.  Θα έχει διάρκεια μίας ώρας και στη συνέχεια θα ακολουθήσει ελαφρύ γεύμα, κέρασμα από την «Πρόταση Ζωής», για όλους όσους την τιμήσουν με την παρουσία τους.
Προκειμένου να συμμετάσχει κανείς στην εκδήλωση είναι απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής που θα γίνεται στη γραμματεία της «Πρότασης Ζωής», Ελ. Βενιζέλου 7- Δημητριάδος, 4ος όροφος ή τηλεφωνικά από τις 9.30-14.00 στα τηλέφωνα 2421038030, 2421038050 έως και την Παρασκευή 1 Ιουνίου 2018. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.
                                                                    


                                               

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου