Πέμπτη 10 Μαΐου 2018

Ο 2ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Αστρονομίας μαθητών του Δημοτικού



Την Κυριακή, 20 Μαΐου μέσω διαδικτύου

          Ύστερα από τη μεγάλη επιτυχία που σημείωσε ο περσινός 1ος Διαγωνισμός, διεξάγεται φέτος από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και από την Εταιρεία Αστρονομίας και Διαστήματος, ο 2ος Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός Αστρονομίας και Διαστημικής 2018, την Κυριακή, 20ή Μαΐου και ώρα 12 μ. μέσω διαδικτύου.
            Όπως έγινε γνωστό από την Εταιρεία Αστρονομίας, «ο διαγωνισμός γίνεται για τους μαθητές Ε΄ και ΣΤ΄ τάξης του Δημοτικού Σχολείου υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, που ήδη έστειλε σχετική εγκύκλιο σε όλα τα Δημοτικά Σχολεία της χώρας.
Οι μαθητές, που θα λάβουν μέρος, χρησιμοποιώντας τον υπολογιστή του σπιτιού τους μπαίνουν στον ιστότοπο της Εταιρείας, school.astronomos.gr, όπου θα βρουν μέσα στο μενού με τίτλο «ΜΑΘΗΤΙΚΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ» τον σχετικό σύνδεσμο του διαγωνισμού με τίτλο «Διαγωνισμός Δημοτικού». Εκεί πρέπει να συμπληρώσουν τα στοιχεία τους (ονοματεπώνυμο – διεύθυνση – τηλέφωνο και e-mail), και να ορίσουν ένα όνομα χρήστη (username) και έναν κωδικό (Password), που δεν πρέπει να χάσουν ή να ξεχάσουν. Η δυνατότητα εγγραφής – δήλωσης συμμετοχής στο διαγωνισμό, θα παρέχεται μέχρι και τρεις ημέρες πριν τον διαγωνισμό, ήτοι μέχρι την Πέμπτη, 17 Μαΐου 2018.
       Τις επόμενες 3 ημέρες θα γίνει η σχετική προετοιμασία της ιστοσελίδας των θεμάτων και ο έλεγχος της ορθότητας των στοιχείων των μαθητών.
       Την ημέρα του διαγωνισμού ο ίδιος σύνδεσμος - «Διαγωνισμός Δημοτικού», θα ζητά το username και το password του κάθε μαθητή και στη συνέχεια θα τον οδηγεί αυτόματα στην ιστοσελίδα όπου θα καλείται να λύσει τις ασκήσεις και να απαντήσει στις ερωτήσεις εντελώς ηλεκτρονικά (δηλαδή πάνω στην ιστοσελίδα).
       Η εξεταστέα ύλη του διαγωνισμού είναι ενδεικτικά αυτή που περιλαμβάνεται στα διδακτικά βιβλία Γλώσσας, Φυσικής και Γεωγραφίας της Ε΄ και ΣΤ΄ τάξης του Δημοτικού Σχολείου, καθώς και μερικά γενικά θέματα της σύγχρονης επιστήμης της Αστρονομίας, που είναι γνωστά στα παιδιά είτε από τις τηλεοράσεις, είτε από το Internet.
       Οι μαθητές και οι μαθήτριες που θα διακριθούν θα κληθούν στο Βόλο, το Σάββατο 7 Ιουλίου και ώρα 8 μ.μ. για να παραλάβουν τα βραβεία, τους επαίνους και τα αναμνηστικά δώρα τους, ενώ ένα τηλεσκόπιο θα κληρωθεί μεταξύ όλων των επιτυχόντων. Την ίδια ημέρα αυτή είναι η γιορτή Αστρονομίας 2018 κατά την οποία θα ανακηρυχθεί ο Ερασιτέχνης Αστρονόμος του 2017, θα βραβευθούν οι μαθητές των Πανελληνίων Διαγωνισμών Αστρονομίας, οι μαθητές της Ολυμπιάδας της Ταϊλάνδης και της NASA, θα επιδοθούν τα απολυτήρια στους τελειόφοιτους μαθητές της «Σχολής Αστρονομίας εξ αποστάσεως» και πολλά άλλα».  



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου