Πέμπτη 24 Μαΐου 2018

Η πόλη και τοπία μέσα από τον φωτογραφικό φακό των μαθητών


Την πόλη του Βόλου αποτύπωσαν μέσα από τον φωτογραφικό τους φακό μαθητές της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, σε διαγωνισμό φωτογραφίας που διοργάνωσε το Σωματείο «Φίλοι του Αρχαιολογικού Μουσείου Βόλου και Αρχαιολογικών Χώρων Μαγνησίας και Βορείων Σποράδων» στο ΤΕΕ Μαγνησίας.
Η πρόεδρος των Φίλων του Μουσείου Σούλα Μπαρτζιώκα τόνισε πως «συνολικά συγκεντρώθηκαν 81 φωτογραφίες από εννιά σχολεία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και τρία σχολεία της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης. Οι μαθητές έδειξαν μεγάλη αγάπη για αυτό που έκαναν, έβαλαν τίτλο στο έργο τους και γνώρισαν το πολιτιστικό αποτύπωμα του τόπου τους».
Την πρωτοβουλία στήριξαν οι Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας. Ο υπεύθυνος του Γραφείου Σχολικών Δραστηριοτήτων της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αντώνης Αντωνίου είπε ότι «η φωτογραφία είναι μία γλώσσα από τις πολλές που έχει κάποιος για να επικοινωνήσει με την φύση και τον κόσμο».
Σύμφωνα με την υπεύθυνη του Γραφείου Σχολικών Δραστηριοτήτων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Σοφία Κανταράκη οι μαθητές δείχνουν ζήλο για να βγάζουν φωτογραφίες και να προβάλλουν τοπία της πόλης τους.
Το ΤΕΕ και η Φωτογραφική Λέσχη Βόλου συνέβαλαν επίσης στην οργάνωση του μαθητικού διαγωνισμού.  Ο πρόεδρος της Φωτογραφικής Λέσχης Βόλου  Λέων Μουρτζούκος τόνισε πως οι μαθητές έχουν βγάλει όμορφες και ενδιαφέρουσες φωτογραφίες.
Ενθουσιασμένοι από την συμμετοχή τους στον διαγωνισμό δήλωσαν οι μαθητές. Ο μαθητής Τηλέμαχος Τερζίδης που έλαβε το τρίτο βραβείο, φωτογράφισε το κτίριο Σπυρίδη στην Πορταριά και όπως τόνισε η φωτογραφία, του δημιουργεί χαρά.
Ο μαθητής της Γ’ Τάξης του 3ου Γυμνασίου Βόλου Αλέξανδρος Αποστολάκης έλαβε τον δεύτερο έπαινο. Ο ίδιος φωτογράφισε την Αργώ στην παραλία δήλωσε ότι η φωτογραφία είναι έμπνευση, μια ενασχόληση με την οποία μπορώ να περνά τον ελεύθερο χρόνο του.
Ο μαθητής του 2ου Ειδικού Δημοτικού Χρήστος Ταμπακολόγος φωτογράφισε τον Σταθμό του τρένου και δήλωσε χαρούμενος για την ευκαιρία που είχε.  
Βραβεία και έπαινοι
Οι μαθητές των σχολείων που έλαβαν βραβεία και επαίνους είναι:
ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
1ο ΒΡΑΒΕΙΟ         ΚΡΙΚΕΛΑ ΜΑΙΡΗ               ΕΓΚΑΤΑΛΕΛΕΙΜΕΝΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΣΤΟΝ ΠΑΛΑΙΟ ΠΛΑΤΑΝΟ             4ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΛΜΥΡΟΥ
2ο ΒΡΑΒΕΙΟ         ΤΑΜΠΑΚΟΛΟΓΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ         Ο  ΣΤΑΘΜΟΣ ΤΟΥ ΤΡΕΝΟΥ           2ο  ΕΙΔΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΒΟΛΟΥ
 3ο ΒΡΑΒΕΙΟ       ΤΕΡΖΙΔΗΣ ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΤΟ ΑΡΧΟΝΤΙΚΟ ΣΠΥΡΙΔΗ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΠΟΡΤΑΡΙΑΣ              13ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΒΟΛΟΥ
1ος ΕΠΑΙΝΟΣ     ΚΡΙΚΕΛΑ ΜΑΙΡΗ                 ΙΕΡΟ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΣΤΟΝ ΠΑΛΑΙΟ ΠΛΑΤΑΝΟ         4ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΛΜΥΡΟΥ
2ος ΕΠΑΙΝΟΣ       ΚΡΙΚΕΛΑ ΜΑΙΡΗ                 ΑΓΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΛΑΙΟΣ ΠΛΑΤΑΝΟΣ 4ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΛΜΥΡΟΥ
3ος ΕΠΑΙΝΟΣ       ΚΡΙΚΕΛΑ ΜΑΙΡΗ               ΠΑΛΙΑ ΚΑΤΟΙΚΙΑ             4ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΛΜΥΡΟΥ
4ος ΕΠΑΙΝΟΣ       ΖΙΩΓΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ     ΚΤΙΡΙΟ ΠΑΠΑΣΤΡΑΤΟΥ-ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ 2ο ΕΙΔΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΒΟΛΟΥ
ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
1ο  ΒΡΑΒΕΙΟ       ΣΤΥΛΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ-  ΠΑΡΑΘΥΡΟ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΣΚΙΑΘΟΥ
2ο  ΒΡΑΒΕΙΟ       ΧΑΡΙΤΟΥ ΚΥΡΙΑΚΗ -  ΑΓ. ΝΙΚΟΛΑΚΗΣ ΘΑΛΑΣΣΙΝΟΣ  ΣΩΡΟΣ 2ο ΕΠΑΛ ΒΟΛΟΥ ΕΣΠΕΡΙΝΟ
3ο ΒΡΑΒΕΙΟ        ΚΟΥΦΙΔΗ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ - ΕΡΕΙΠΩΜΕΝΟ ΤΖΑΜΙ ΣΤΟ ΚΑΣΤΡΟ ΣΚΙΑΘΟΣ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΣΚΙΑΘΟΥ
1ος ΕΠΑΙΝΟΣ     ΣΑΜΑΛΤΑΝΗ ΒΙΛΥ -  ΑΓ. ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ-ΑΡΓΩ-ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ 2ο ΕΠΑΛ ΒΟΛΟΥ ΕΣΠΕΡΙΝΟ
2ος ΕΠΑΙΝΟΣ     ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ -  ΑΡΓΩ    3ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΒΟΛΟΥ
3ος ΕΠΑΙΝΟΣ     ΠΑΧΙΟΥ ΜΑΡΙΑ  Η ΑΡΓΩ                - 2ο ΕΠΑΛ ΒΟΛΟΥ ΕΣΠΕΡΙΝΟ
4ος ΕΠΑΙΝΟΣ     ΜΗΤΡΑΙΝΑΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ -  ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ΒΟΛΟ  ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΕΣΠΕΡΙΝΟ ΒΟΛΟΥ
5ος ΕΠΑΙΝΟΣ     ΜΑΥΡΕΛΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΙ ΜΑΡΙΚΑ ΚΑΡΤΑΛΗ ΕΕΕΕΚ ΒΟΛΟΥ






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου