Πέμπτη 11 Μαρτίου 2021

Συγκινεί το μήνυμα μαθητή για το bullying!

               Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά της Σχολικής Βίας και του εκφοβισμού

Στις 6 Μαρτίου ήταν η Παγκόσμια Ημέρα κατά της Σχολικής Βίας και του εκφοβισμού, του λεγόμενου ευρέως πλέον bullying. Ένα φαινόμενο που έχει κατακλύσει την σύγχρονη κοινωνία και εντοπίζεται και στα σχολεία, με παιδιά ακόμη και μικρής ηλικίας να δέχονται ή να κάνουν bullying.

Η Παγκόσμια αυτή Ημέρα και το νόημά της συζητήθηκε στο 30ο Δημοτικό Σχολείο Βόλου μεταξύ μαθητών και δασκάλων και ένας από τους μαθητές, εμπνευσμένος από τις συζητήσεις αυτές, δημιούργησε μία ζωγραφιά στην προσπάθειά του να αφυπνίσει όλους και κυρίως τους συμμαθητές του να μιλήσουν και να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα.

Μέσα από τα λίγα λόγια που συνοδεύουν τη ζωγραφιά, ο μικρός μαθητής κατάφερε να μεταφέρει το μήνυμα της ημέρας και να δώσει κουράγιο σε όσους ζουν με τον φόβο.

Το μήνυμα του μαθητή 

«Μπούλινγκ

Ο εκφοβισμός μαθητών συμβαίνει συχνά στα σχολεία. Η σωματική ή και η λεκτική βία για εκείνον που το έχει ζήσει μένει πάντα χαραγμένη στην μνήμη! Πρέπει να μιλάμε, να συζητάμε τους γονείς και τους δασκάλους όταν το κρατάς μυστικό, η κατάσταση γίνεται χειρότερη για αυτό τον λόγο πρέπει να το αντιμετωπίσουμε και όχι να φοβηθούμε! Μπορεί εκείνος που κάνει μπούλινγκ, μπορεί ο ίδιος να έχει κάποιο πρόβλημα

Όλοι πρέπει να βοηθήσουν για να μην γίνουν τα πράγματα πιο σοβαρά.

Μίλα, αντιμετώπισέ το χωρίς φόβο!

Πες ΣΤΟΠ ο εκφοβισμός στα σχολεία»



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου