Παρασκευή 19 Μαρτίου 2021

Στη δεύτερη θέση του Διαγωνισμού Στατιστικής το 2ο Γυμνάσιο Αλμυρού

 Ανάμεσα σε 148 ομάδες , με συνολικά 133 μαθητές Λυκείων και 246 μαθητές Γυμνασίων

Στη δεύτερη θέση του Πανελλήνιου Διαγωνισμού Στατιστικής, στην κατηγορία Γυμνασίων, κατετάγη το 2o Γυμνάσιο Αλμυρού, σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΛΣΤΑΤ, ενώ στην κατηγορία Λυκείων δεν υπήρξε συμμετοχή σχολείου της Μαγνησίας.

Η Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ), προωθώντας όπως αναφέρεται «συστηματικά την ανάπτυξη της Στατιστικής Παιδείας στην Ελλάδα διοργάνωσε, για τέταρτη συνεχή χρονιά, τον «Πανελλήνιο Διαγωνισμό στη Στατιστική». Σκοπός του διαγωνισμού είναι η δημιουργική ενασχόληση και διάκριση των μαθητών που ενδιαφέρονται για τη στατιστική επιστήμη, τον τρόπο παραγωγής και τη χρήση των επίσημων στατιστικών στην καθημερινότητά τους, αλλά και σε άλλους τομείς της κοινωνίας, όπως στην οικονομία, στη χάραξη πολιτικών και στη λήψη αποφάσεων. Δικαίωμα συμμετοχής είχαν ομάδες αποτελούμενες από 1 έως 3 μαθητές δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης (μαθητές Γυμνασίων και μαθητές Γενικών και Επαγγελματικών Λυκείων).

Ο αριθμός των μαθητών που συμμετείχαν στον φετινό Διαγωνισμό σημείωσε μείωση κατά 66,8% σε σύγκριση με τον προηγούμενο. Στον 4ο Διαγωνισμό συμμετείχαν 148 ομάδες (50 ομάδες Λυκείων και 98 ομάδες Γυμνασίων), με συνολικά 133 μαθητές Λυκείων και 246 μαθητές Γυμνασίων από 19 Λύκεια και 30 Γυμνάσια της Χώρας.

Ο Διαγωνισμός διεξήχθη σε δύο στάδια: το πρώτο από 21 Ιανουαρίου 2021 έως 4 Φεβρουαρίου 2021 και το δεύτερο από 8 έως 25 Φεβρουαρίου 2021. Από τις 148 ομάδες, 26 ομάδες Λυκείου και 58 ομάδες Γυμνασίου προκρίθηκαν στο δεύτερο στάδιο του Διαγωνισμού. Τα αναλυτικά αποτελέσματα είναι διαθέσιμα στον σύνδεσμο του 4ου Διαγωνισμού: https://www.statistics.gr/el/statistics-competition-2021

Σημειώνεται ότι λόγω των μέτρων που ισχύουν κατά της διασποράς της νόσου του ΚορωνοϊούCOVID-19, ο τρόπος και η ημερομηνία απονομής των βραβείων στις πέντε πρώτες ομάδες που διακρίθηκαν από κάθε κατηγορία θα ανακοινωθούν από την ΕΛΣΤΑΤ σε μεταγενέστερο χρόνο. Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον Διαγωνισμό στη Στατιστική, σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο, μπορείτε να αναζητήσετε στον σχετικό σύνδεσμο: https://www.statistics.gr/el/statistics-competition-2021




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου