Τετάρτη 17 Μαρτίου 2021

Απόκριες στην εποχή του κορωνοϊού στο 30ο Δημοτικό Σχολείο Βόλου

 


Μέσα στην εβδομάδα που πέρασε και λίγες ώρες πριν την απόφαση να κλείσουν τα σχολεία σε όλη τη χώρα για δυο εβδομάδες και τα μαθήματα να γίνονται με τηλεκπαίδευση οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί του 30ου Δημοτικού Σχολείου Βόλου πρόλαβαν να εκμεταλλευτούν τα πλεονεκτήματα της διά ζώσης και γιόρτασαν τις Απόκριες.

Μέσα στις τάξεις εκπαιδευτικοί και μαθητές βίωσαν  τις προετοιμασίες για τις Απόκριες, έμαθαν για το πνεύμα τους, γνώρισαν την παράδοση και είδαν τι γίνεται σε άλλες χώρες , «ντύθηκαν» και διασκέδασαν, ενώ πέταξαν και τον χαρταετό που τον έφτιαξαν οι μικροί μαθητές.

Οι μαθητές της Α’ τάξης με την εκπαιδευτικό κ. Βασιλική Τρίγκα έφτιαξαν με ζυμάρι την Κυρά – Σαρακοστή  μαθαίνοντας βιωματικά ότι η κυρά-Σαρακοστή ήταν ένα αυτοσχέδιο ημερολόγιο το οποίο βοηθούσε τους παλιούς να μετρούν τις εβδομάδες που μεσολαβούσαν από την Καθαρά Δευτέρα μέχρι την Μεγάλη Εβδομάδα. 

Μαζί με την ελπίδα γρήγορα να βρεθούν με ασφάλεια στο φυσικό τους χώρο το σχολείο, οι μαθητές/τριες του 30ού Δημ. Σχ. Βόλου στέλνουν τις ευχές τους σε όλο τον κόσμο για Καλές Απόκριες και Καλή Σαρακοστή! 





 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου