Παρασκευή 26 Μαρτίου 2021

Εθελοντική αιμοδοσία στο ΕΕΕΕΚ

 

Την Τρίτη 30/03/2021 και ώρες 9.00 π.μ. – 1.00 μ.μ. στον αύλειο χώρο του ΕΕΕΕΚ στην οδό Στρατή Μυριβήλη 1 - Φυτόκο δίπλα από τη Γεωπονική Σχολή,  θα πραγματοποιηθεί εθελοντική αιμοδοσία από την κινητή μονάδα αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Βόλου. 

Η αιμοδοσία συνδιοργανώνεται από τον σύλλογο προσωπικού ΕΕΕΕΚ Βόλου, τον Σύλλογο Γονέων και τον Σύλλογο Γονέων και Πασχόντων από Μεσογειακή Αναιμία - Βόλου.

Το τελευταίο χρονικό διάστημα και λόγω της πανδημίας εμφανίζεται μεγάλη έλλειψη σε αίμα στο Νοσοκομείο Βόλου και στα πλαίσια αυτά οι διοργανωτές θέλουν  να καλέσουν όλους τους συμπολίτες που καλύπτουν τις απαραίτητες προϋποθέσεις, να συμμετάσχουν δίνοντας απλά λίγο από τον χρόνο τους. Η αιμοδοσία Βόλου καλεί διαρκώς τους πολίτες να αιμοδοτούν και να μην αφήνουν τον φόβο να υπερνικήσει την αλληλεγγύη και τον αλτρουισμό και διαβεβαιώνει για την πιστή τήρηση των πρωτοκόλλων ασφαλείας σε όλες τις διαδικασίες .

Για διευκόλυνση της όλης διαδικασίας και τη διασφάλιση ασφαλούς προσέλευσης, θα ήταν σημαντικό να δηλωθεί -αν είναι εφικτό- η πρόθεση συμμετοχής στην εθελοντική αιμοδοσία στο τηλέφωνο του σχολείου 2421081961 (Νάντζιου Βούλα – Γρηγορίου Φωτεινή).

«Θέλουμε να ελπίζουμε πως με τη συμμετοχή όλων μας θα καταφέρουμε να πετύχουμε το στόχο μας! Για όλους εμάς μία αιμοδοσία είναι μόνο 30’ από τον χρόνο μας αλλά για κάποιον συνάνθρωπό μας είναι θέμα ζωής!», επισημαίνουν χαρακτηριστικά.

Επιπλέον οδηγίες από την Αιμοδοσία Βόλου λόγω της πανδημίας

Από τη Μονάδα Αιμοδοσίας Βόλου υπενθυμίζεται ότι :

Αν κάποιος αιμοδότης εμφανίσει συμπτώματα γριπώδους συνδρομής (συνάχι ,βήχα, πονόλαιμο, πυρετό, διάρροια) μπορεί να αιμοδοτήσει είκοσι(20) μέρες μετά την αποθεραπεία του.

Αν έχει έρθει σε επαφή με θετικό επιβεβαιωμένο κρούσμα και είναι αρνητικός και ασυμπτωματικός μπορεί να αιμοδοτήσει δεκαπέντε (15) μέρες μετά την επαφή .

Αν έχει θετικό Rapid test ή μοριακό test (PCR) και είναι ασυμπτωματικός, μπορεί να αιμοδοτήσει είκοσι (20) μέρες μετά.

Αν κάποιος νόσησε από COVID-19 μπορεί να αιμοδοτήσει ένα (1) μήνα μετά την αποθεραπεία του.

Η Υπηρεσία μας σας καλεί να αμοδοτήσετε και να μην αφήσετε τον φόβο να υπερνικήσει την αλληλεγγύη και τον αλτρουισμό σας και σας διαβεβαιώνει για την πιστή τήρηση των πρωτοκόλλων ασφαλείας σε όλες τις διαδικασίες .

                                               


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου