Δευτέρα 8 Ιουνίου 2020

Απόσυρση του νομοσχεδίου για την Παιδεία ζητούν οι εκπαιδευτικοί


Απόσυρση του νομοσχεδίου για την Παιδεία ζητούν οι εκπαιδευτικοί της Μαγνησίας που την ερχόμενη Τρίτη απεργούν. Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της ΕΛΜΕ Μαγνησίας, «κατατέθηκε στη Βουλή για ψήφιση το νομοσχέδιο της κυβέρνησης για την Παιδεία. Γονείς, εκπαιδευτικοί, επιστημονικοί  φορείς απαιτούν την απόσυρσή του και για το περιεχόμενο  και για το χρόνο και τον τρόπο κατάθεσής του, εν μέσω πανδημίας, δείχνοντας την αντιδημοκρατικότητα και απαξίωση του Υπουργείου Παιδείας προς όλη την εκπαιδευτική κοινότητα.  
Η τροπολογία για την ζωντανή μετάδοση του μαθήματος απορρίπτεται από το σύνολο των δασκάλων, καθηγητών και των γονιών γιατί παραμορφώνει την παιδαγωγική και μορφωτική διαδικασία, τη σχέση μαθητή – δασκάλου, απειλεί την προστασία της ιδιωτικότητας, των προσωπικών δεδομένων μαθητών και εκπ/κών. Παρότι είναι προαιρετική, oι σύλλογοι διδασκόντων καλούνται να πάρουν αποφάσεις μη υλοποίησης της ζωντανής μετάδοσης (ΟΛΜΕ 16-5-2020). Όλοι οι εκπαιδευτικοί να είμαστε σε επαγρύπνηση και σε άμεση επαφή με το ΔΣ της ΕΛΜΕ. Καλυπτόμαστε συνδικαλιστικά και πολιτικά με την απεργία-αποχή της ΑΔΕΔΥ.
Τρίτη 9 Ιουνίου 24ωρη απεργία, με συγκέντρωση – διαμαρτυρία από ΕΛΜΕ Μαγνησίας, Σύλλογο Εκπαιδευτικών Π.Ε. Νομού Μαγνησίας, Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων Βόλου στις 13:00 μμ στην πλατεία Αγ. Νικολάου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου