Τετάρτη 10 Ιουνίου 2020

Επιστολή της Ένωσης Συλλόγων Γονέων στο Υπ. Παιδείας για τις προφορικές εξετάσεις


Επιστολή στο Υπ. Παιδείας για τις προφορικές εξετάσεις μαθητών με μαθησιακά προβλήματα, απέστειλε η Ένωση Συλλόγων Γονέων, ζητώντας αυτές να γίνουν σε πόλη της Θεσσαλίας, και όχι στη Θεσσαλονίκη.

Όπως αναφέρεται μεταξύ άλλων στην επιστολή προς την Υπουργό και τους υφυπουργούς Παιδείας, " πρόκειται για  μια επίπονη και κοστοβόρα διαδικασία για τους μαθητές και τις οικογένειές τους, οι οποίοι αναγκάζονται σε πολυήμερες μετακινήσεις στην Θεσσαλονίκη, προκειμένου να εξεταστούν στις  Πανελλήνιες Εξετάσεις μέσω προφορικής δοκιμασίας.
Όπως έχουμε καταγράψει ως αίτημα από τους μαθητές και τους κηδεμόνες τους που διαμένουν στην Μαγνησία, αλλά και σε άλλες περιοχές της Θεσσαλίας, ζητείται  οι προφορικές εξετάσεις για τους μαθητές με δυσλεξία να διενεργούνται, αν όχι στον τόπο κατοικία τους, όπως συμβαίνει με τους δυσλεκτικούς μαθητές των ΓΕΛ, τουλάχιστον στη Λάρισα, ώστε να μην ταλαιπωρούνται.
Παρόμοιο αίτημα εκφράζουν και γονείς υποψηφίων με Αναπηρίες και Ειδικές Εκπαιδευτικές Ανάγκες ή και όσοι πηγαίνουν σε λύκειο τύπου ΕΝΕΓΥΛ και οι οποίοι επίσης, θα δώσουν εξετάσεις. 
Ζητούμε να εξετάσατε και να ικανοποιήσετε το δίκαιο αίτημα που σας μεταφέρουμε και εμείς από την πλευρά μας εκπροσωπώντας τους, καθώς διανύουμε μια πολύ δύσκολη εποχή που έχουν δυσκολέψει οι μετακινήσεις και είναι εύκολο το πρόβλημα μπορεί να αντιμετωπιστεί με τον ορισμό ενός Εξεταστικού Κέντρου στη Λάρισα, το οποίο θα εξυπηρετήσει όλη τη Θεσσαλία".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου