Πέμπτη 18 Ιουνίου 2020

ΕΠΑΛ σε Αργαλαστή και παράρτημα του 1ου ΕΠΑΛ Βόλου στη Σκιάθο



Ένα αίτημα το οποίο είχε υποστηρίξει με σχετικά έγγραφα και παρεμβάσεις (μετά την παρότρυνση γονέων των περιοχών) η Ένωση Συλλόγων Γονέων Βόλου, φαίνεται ότι υλοποιείται, καθώς  την ερχόμενη σχολική χρονιά, σύμφωνα με ΦΕΚ ιδρύεται ΕΠΑΛ στην Αργαλαστή, ενώ θα ιδρυθεί και ΕΠΑΛ στη Σκιάθο, το οποίο θα αποτελέσει παράρτημα του 1ου ΕΠΑΛ Βόλου.
Ειδικότερα, σύμφωνα με τον ΦΕΚ που εκδόθηκε ιδρύεται από το σχολικό έτος 2020-2021  Ημερήσιο ΕΠΑ.Λ. Αργαλαστής, με έδρα την Αργαλαστή της Δ/νσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, της Περιφερειακής Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Θεσσαλίας. Οι τομείς φοίτησης στο εν λόγω ΕΠΑΛ θα είναι  Γεωπονίας, Τροφίμων και Περιβάλλοντος και  Ναυτιλιακών Επαγγελμάτων.
Επίσης,  συστήνεται και λειτουργεί από το σχολικό έτος 2020-2021, με έδρα τον Δήμο Σκιάθου, Παράρτημα του 1ου Ημερήσιου ΕΠΑ.Λ. Βόλου .
Στο Παράρτημα Σκιάθου θα  λειτουργεί ο Τομέας Διοίκησης και Οικονομίας. Ένας εκ των εκπαιδευτικών που τοποθετούνται στο Παράρτημα Σκιάθου του 1ου Ημερήσιου ΕΠΑ.Λ. Βόλου με έδρα τη Σκιάθο εκτελεί χρέη συντονιστή του Παραρτήματος με ωράριο υποδιευθυντή. Ο εκπαιδευτικός αυτός ορίζεται με απόφαση του Διευθυντή της οικείας Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου