Κυριακή 14 Ιουνίου 2020

Διάκριση του Γυμνασίου Ευξεινούπολης σε διαγωνισμό της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ





Μια σημαντική Πανελλήνια Διάκριση πέτυχαν οι μαθητές και μαθήτριες της Γ΄ τάξης του Γυμνασίου Ευξεινούπολης  με τη συμμετοχή τους στον 23ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες με θέμα «Όσα δεν μπαίνουν στη βαλίτσα».
H Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες στην Ελλάδα, σε συνεργασία με την Επιτροπή Ευαισθητοποίησης των Νέων, στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων τους με στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των νέων ανθρώπων στο προσφυγικό ζήτημα, προκήρυξαν  τον 23ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Μαθητικής Δημιουργίας για το σχολικό έτος 2019-2020, από τον Νοέμβριο 2019 έως τον Φεβρουάριο 2020, έναν θεσμό που ξεκίνησε το 1994.
Οι μαθητές  μας συμμετείχαν στην κατηγορία  ομαδική συμμετοχή με αφίσα. Συνεργάστηκαν για τη δημιουργία μιας αφίσας με την καθοδήγηση  της καθηγήτριας των καλλιτεχνικών κ. Γκαραγκούνη Παυλίνας στέλνοντας  μηνύματα αλληλεγγύης και ανθρωπιάς για τους συνανθρώπους μας που έχουν ξεριζωθεί από τον πόλεμο, τη βία και τις παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στις χώρες τους. Τα παιδιά μίλησαν μέσα από το έργο τους για όλα εκείνα που δεν χωράνε σε μια βαλίτσα, αλλά είναι τα πιο πολύτιμα και τα κουβαλάμε όλοι μαζί μας όπου και αν βρεθούμε.
Η επιτροπή αξιολόγησης του Διαγωνισμού, ξεχώρισε τη συμμετοχή του Γυμνασίου Ευξεινούπολης στην κατηγορία «Αφίσα» (Γ΄ Γυμνασίου) ανάμεσα σε όλες τις άλλες συμμετοχές, λαμβάνοντας υπόψη τη συνάφεια με το θέμα του διαγωνισμού, την πρωτοτυπία προσέγγισης του θέματος,  την αισθητική προσέγγιση και τη σαφήνεια του μηνύματος.
Οι διακριθέντες μαθητές και μαθήτριες  Αμβράζη Αλεξάνδρα, Αργύρη Ευαγγελία, Αβραδοπούλου Φωτεινή,  Ζαβού Αναστασία,  Κεπεσίδη Μαρία,  Καρπέτης Χρήστος, Κυρίτση Αναστασία,  Χατζηβασιλειάδη Μαρία, Καραγκούνης Κων/νος, Τσιανή Βασιλική καθώς και η υπεύθυνη  εκπαιδευτικός Γκαραγκούνη Παυλίνα και το σχολείο  έλαβαν αναμνηστικά διπλώματα συμμετοχής στο Διαγωνισμό και μια συγχαρητήρια επιστολή. Επίσης  οι μαθητές και μαθήτριες έλαβαν   ως ατομικό βραβείο από την Ύπατη Αρμοστεία μια στιγμιαία φωτογραφική μηχανή με φιλμ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου