Κυριακή 14 Ιουνίου 2020

Πανελλαδικές για 1.895 υποψηφίους Λυκείων και ΕΠΑΛ της Μαγνησίας


Στις Πανελλαδικές εξετάσεις ρίχνονται 1895 υποψήφιοι Λυκείων και ΕΠΑΛ Μαγνησίας, μετά από μία πρωτόγνωρη εμπειρία, αυτή της πανδημίας του κορωνοϊού, όπου αναστάλθηκε για δύο μήνες η δια ζώσης εκπαιδευτική διαδικασία. Τη Δευτέρα οι υποψήφιοι  επιστρέφουν στα θρανία για να διαγωνιστούν στο μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας και Λογοτεχνίας, ενώ οι πανελλαδικές θα ολοκληρωθούν στις 26 Ιουνίου για τα Γενικά Λύκεια και στις 30 Ιουνίου στα ΕΠΑΛ.
Μια θέση στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα διεκδικούν από τη Δευτέρα χιλιάδες μαθητές της Γ' Λυκείου Γενικών Λυκείων και ΕΠΑΛ, ενώ στη Μαγνησία οι υποψήφιοι που θα συμμετάσχουν στις πανελλαδικές είναι 1895.
Ειδικότερα, στη Μαγνησία στις πανελλαδικές θα συμμετάσχουν 1353 μαθητές από ΓΕΛ που εξετάζονται με το νέο σύστημα και 172 μαθητές που θα εξεταστούν με το παλιό σύστημα. Από τα ΕΠΑΛ στις πανελλαδικές συμμετέχουν 370 μαθητές.
Σε ότι αφορά τα Εξεταστικά Κέντρα, αυτά είναι 22 στα γενικά Λύκεια και τρία στα ΕΠΑΛ. να σημειωθεί πως φέτος προστέθηκε το εξεταστικό Κέντρο στο Μουσικό Σχολείο Βόλου αλλά και το 3ο ΕΠΑΛ, που θα λειτουργήσει κι εκείνο ως εξεταστικό Κέντρο. 
Στο εκπαιδευτικό προσωπικό, στη Μαγνησία σχεδόν 300 είναι οι εκπαιδευτικοί που συμμετέχουν στις λυκειακές επιτροπές, 900 θα είναι οι επιτηρητές, ενώ 47 είναι ο αριθμός του βοηθητικού προσωπικού, κυρίως καθαρίστριες.
Τέλος, αναφορικά με το ειδικό μάθημα των Αγγλικών, θα εξεταστούν 450 μαθητές της Μαγνησίας σε τρία εξεταστικά κέντρα.
Τα παραπάνω στοιχεία παρουσιάστηκαν από την κ. Ρηγώ Φασουράκη, πρόεδρο της εξεταστικής επιτροπής Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας κατά τη διάρκεια της διαδικτυακής συνέντευξης Τύπου που πραγματοποιήθηκε υπό τον  Περιφερειακό Επόπτη Πανελλαδικών Εξετάσεων Θεσσαλίας και Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας κ. Σωκράτη Σαβελίδη, με τη συμμετοχή όλων των προέδρων των εξεταστικών επιτροπών της Θεσσαλίας.
Η κ. Φασουράκη σημείωσε πως όλα έχουν οργανωθεί σωστά, ήδη έχει διανεμηθεί το υγειονομικό υλικό και μάσκες στα εξεταστικά κέντρα, ενώ η ίδια συνέστησε ψυχραιμία και τόνισε πως όλα θα κυλήσουν ομαλά.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου