Τετάρτη 29 Απριλίου 2020

Τι υποστηρίζει ο πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας


Συνεχίζεται η συζήτηση εκ μέρους και των μελών του Δ.Σ. της Ένωσης Συλλόγων Γονέων με φορείς άμεσα εμπλεκόμενους με την εκπαίδευση. 
Τον έντονο προβληματισμό του για το νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας εξέφρασε συνομιλώντας με τον πρόεδρο του Δ.Σ. της Ένωσης, Ηλία Κουτσερή, ο πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Απόστολος Μούσιος, υπογραμμίζοντας την έλλειψη ουσιαστικού διαλόγου αλλά και προβλήματα που αυτό επιφέρει.                       
Σύμφωνα με τον κο Μούσιο, πρόκειται για ένα νομοσχέδιο που δεν μπορεί χωρίς διάλογο να έχει μακρόπνοο σχεδιασμό, αλλά ούτε και να φέρει απαντήσεις στις προκλήσεις εν μέσω πανδημίας. "Εμείς επιμένουμε για 20 μαθητές ανά τμήμα στο Δημοτικό και 15 στο Νηπιαγωγείο και όχι 24 όπως προβλέπει το νομοσχέδιο» σημείωσε ο κ. Μούσιος. 
Παράλληλα τίθεται θέμα και για την πιλοτική εφαρμογή της διδασκαλίας Αγγλικών στο Νηπιαγωγείο, σημειώνοντας ότι υπάρχει  επιστημονική τεκμηρίωση που λέει ότι κάτι τέτοιο δεν μπορεί να γίνει γιατί τα παιδιά στο νηπιαγωγείο, κοινωνικοποιούνται περισσότερο, παρά τους δίνουν συγκεκριμένα εκπαιδευτικά ζητήματα.
Για την επιστροφή στις σχολικές αίθουσες, ο πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης επισήμανε ότι η εκπαιδευτική Κοινότητα έκανε μία μεγάλη υπέρβαση για να ανταπεξέλθει και για να μην παραχθούν ανισότητες μαθητών στο πλαίσιο της τηλεδιδασκαλίας, υπογραμμίζοντας ότι σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να αντικατασταθεί η δια ζώσης διαδικασία.
Υπάρχουν και άλλα ερωτήματα καθώς οι μαθητές συνδέουν τη σχολική κοινότητα με την οικογένεια, που μπορεί να έχει μέλη ευπαθών ομάδων, για το αν μπορεί να αποφευχθεί ο συγχρωτισμός σε μία σχολική μονάδα, ή αν τα παιδιά 4-5 ετών μπορούν να κρατούν τις αποστάσεις ασφαλείας.
«Ταυτόχρονα να δούμε και το εκπαιδευτικό δυναμικό που κυμαίνεται κοντά στα 55 έτη ενώ υπάρχουν και εκπαιδευτικοί άνω των 65 ετών, ή μέλη ευπαθών ομάδων που δεν μπορούν να εργαστούν. Σε κάθε περίπτωση, η λειτουργία των σχολικών μονάδων θα πρέπει να συμβαδίσει με την ασφάλεια υγιεινής όλων» τόνισε ο πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου