Τρίτη 21 Απριλίου 2020

Δίνει συμβουλές για την επόμενη ημέρα η «Πρόταση Ζωής»


Η «Πρόταση Ζωής» και το κέντρο πρόληψης, στο οποίο συμμετέχει όπως είναι ήδη γνωστό και η Ένωση Συλλόγων Γονέων Δ. Βόλου, στηρίζουν μέσω τηλεφωνικών γραμμών και με ειδικούς τους πολίτες που θέλουν να μιλήσουν και να ζητήσουν συμβουλές. 
Για την ανταπόκριση των συμπολιτών στη διαδικασία ψυχολογικής στήριξης συνομίλησε με τον πρόεδρο του Δ.Σ. Ηλία Κουτσερή, ο Πρόεδρος του φορέα Ευθύμιος Ζιγγιρίδης.
Σύμφωνα με τον κο Ζιγγιρίδη, μέχρι στιγμής η επικοινωνία με τους πολίτες αφορά κυρίως θέματα που έχουν να κάνουν με κρίσεις πανικού, με φόβο για την επόμενη ημέρα αλλά και για συγγενείς με ευπαθείς ομάδες. Ωστόσο υπάρχουν και ζητήματα που αφορούν τις  ενδοοικογενειακές σχέσεις, είτε μεταξύ συζύγων είτε γονέων με παιδιά.
«Μην ξεχνάμε ότι ζούμε πρωτόγνωρες καταστάσεις που έχουν επηρεάσει όλα τα επίπεδα της ζωής μας. Όλες αυτές οι συνέπειες έχουν μεγάλο ψυχικό κόστος. Ορμώμενοι από αυτό και βλέποντας ότι υπάρχουν άνθρωποι που βιώνουν φόβο, θυμό, μοναξιά και θλίψη δεν θα μπορούσε η Πρόταση Ζωής να μείνει εκτός αυτής της διαδικασίας και προσφοράς. Στον βαθμό που μπορούμε είμαστε εκεί για να στηρίξουμε όλους όσοι έχουν ανάγκη» ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του φορέα.
Η «Πρόταση Ζωής» διαθέτει την τηλεφωνική της γραμμή για υποδοχή περιστατικών που χρήζουν υποστήριξης. Όσοι ενδιαφέρονται μπορούν να καλούν στα τηλέφωνα 2421038030, 2421038050 από τις 9.00 έως τις 17.00 και να αιτηθούν τηλεφωνικής υποστήριξης από τους επαγγελματίες ψυχικής υγείας που στελεχώνουν το Κέντρο.  
«Οι εργαζόμενοι παραμένουν στην πρώτη γραμμή, έστω και με εργασία από το σπίτι. Δίνονται κατευθύνσεις και συμβουλές, αλλά αυτοί οι άνθρωποι θέλουν ν’ ακούσουν κάποιον ειδικό για την αντιμετώπιση αυτών των καταστάσεων» ανέφερε επίσης ο κ. Ζιγγιρίδης. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου