Πέμπτη 9 Απριλίου 2020

Ένωση Γονέων: Έντονη αντίδραση για την «διευκρίνιση» του Υπ. Παιδείας



Έντονη αντίδραση και διαμαρτυρία της Ένωσης Συλλόγων Γονέων, που θα συνεχιστεί και με αποστολή επιστολής στο Υπ. Παιδείας, για τη διευκρινιστική εγκύκλιο στους διευθυντές των σχολείων που δόθηκε σήμερα και ενώ ολοκληρώνονταν (μετά από προηγούμενη εγκύκλιο) η καταγραφή τυχόν αναγκών σε μαθητές και εκπαιδευτικούς για χορήγηση laptop και tablet προκειμένου να χρησιμοποιηθούν για την τηλεκπαίδευση.
Σύμφωνα με τη νέα εγκύκλιο, «δεν αφορά μαθητές και εκπαιδευτικούς η χορήγηση laptop και tablet. Η καταγραφή αναγκών εξοπλισμού φορητών ηλεκτρονικών υπολογιστών/συσκευών αφορά αποκλειστικά και μόνο σε ελλείψεις της σχολικής μονάδας και επ’ ουδενί φυσικών προσώπων (εκπαιδευτικών ή μαθητών)".
Παράλληλα γίνεται γνωστό ότι: Η καταγραφή αυτή σχετίζεται με πρόγραμμα ΕΣΠΑ, που υλοποιείται στο πλαίσιο της γενικότερης βελτίωσης ψηφιακών δεξιοτήτων.
Αρκετοί γονείς, ευελπιστούσαν ότι με μια τέτοια παροχή, θα μπορέσουν να συμμετάσχουν υπό φυσιολογικές όσο είναι το δυνατόν συνθήκες, στα προγράμματα εκμάθησης από απόσταση, καθώς δεν διαθέτουν ούτε όλα τα σπίτια, ούτε όλα τα μέλη μιας οικογένειας, ούτε όλοι εκπαιδευτικοί τα τεχνικά μέσα που απαιτούνται.
Τα παράπονα που δέχεται ήδη η Ένωση Γονέων και οι Σύλλογοι Γονέων, είναι αρκετά 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου