Τετάρτη 1 Απριλίου 2020

Προχωρά η τηλεδιδασκαλία με δέκα χιλιάδες μαθητές


  
Η διαδικασία της τηλεδιδασκαλίας για μαθητές και μαθήτριες όλων των βαθμίδων της εκπαίδευσης, βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη, όπως δήλωσε ο διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, Σωκράτης Σαβελίδης, συνομιλώντας με τον πρόεδρο της Ένωσης Συλλόγων Γονέων Δ. Βόλου  Ηλία Κουτσερή, που ζήτησε ενημέρωση εκ μέρους του Δ.Σ. για το πως προχωρά το πρόγραμμα του Υπ. Παιδείας.
Τα στοιχεία, δείχνουν ότι αυτή τη στιγμή υπάρχουν τρεις χιλιάδες εικονικές τάξεις στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση της Μαγνησίας, τάξεις που δημιουργεί μέσω του ηλεκτρονικού του υπολογιστή σε μία  ειδική πλατφόρμα ένας καθηγητής και καλεί τους μαθητές να συμμετέχουν στο εκάστοτε μάθημα. Αυτό μεταφράζεται σε δέκα χιλιάδες εγγεγραμμένους μαθητές σε σύνολο 11 χιλιάδων και σε περίπου 1300 εκπαιδευτικούς σε σύνολο 1500.
«Σίγουρα, είμαστε σε μία νέα εποχή. Αλλά θέλω να τονίσω ότι σε καμία περίπτωση δεν υποκαθίσταται ούτε αντικαθίσταται το κανονικό μάθημα στην τάξη. Ακόμη και με τα καλύτερα δεδομένα δεν μπορεί να γίνει αυτό και το αποδεικνύουν οι έρευνες που έχουν γίνει. Ωστόσο οι μαθητές είναι σε επαφή με το σχολείο με αυτόν τον τρόπο» είπε ο κ. Σαβελίδης.
Η διαδικασία ξεκίνησε με την Τρίτη Λυκείου και με τα πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα πριν από δύο εβδομάδες. Μέχρι σήμερα, τουλάχιστον για τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση η επέκταση αφορά όλα τα μαθήματα. 
Βέβαια στην όλη διαδικασία,  καταγράφονται σοβαρά προβλήματα, ιδιαίτερα τις πρωινές ώρες στην τεχνική ανταπόκριση του διαδικτύου λόγω της υπερφόρτωσής του, υπογράμμισε ο κ. Σαβελίδης. 
Για την έλλειψη υλικοτεχνικού εξοπλισμού, ανέφερε ότι οι διευθυντές εκπαίδευσης έχουν προτείνει το Υπουργείο λύσεις, ίσως και μέσω των Δήμων, να χορηγηθούν υπολογιστές ή συνδέσεις στο διαδίκτυο, κάτι βέβαια που θα είχε κόστος. 
Επίσης έχει προταθεί να συμμετέχουν οι μαθητές στην όλη διαδικασία μέσω «έξυπνου» κινητού τηλεφώνου. 
Την ίδια στιγμή, η διεξαγωγή των Πανελλαδικών εξετάσεων συνεχίζει να απασχολεί το Υπουργείο Παιδείας, και το τοπίο όσον αφορά τις ημερομηνίες παραμένει θολό.  


Σημειώνεται ότι οι παρεμβάσεις της Ένωσης Συλλόγων Γονέων με έγγραφά της προς το Υπ. Παιδείας συνεχίζονται. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου