Σάββατο 11 Απριλίου 2020

Μαθήματα σε μαθητές δημοτικών, από υπολογιστή, κινητό, ακόμη και από σταθερό τηλέφωνο


Συνεχίζονται οι ενημερώσεις μελών της Ένωσης Συλλόγων Γονέων Βόλου, από τους αρμόδιους Προϊσταμένους Εκπαίδευσης Μαγνησίας, αναφορικά με την πορεία των μαθημάτων εξ αποστάσεως και τα προβλήματα που προκύπτουν. Την Παρασκευή συγκεκριμένα, ο πρόεδρος του Δ.Σ. Ηλίας Κουτσερής, συνομίλησε με τον Προϊστάμενο Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Γιώργο Πολύζο. 
Όπως τόνισε, μεγάλη προσπάθεια καταβάλλουν οι εκπαιδευτικοί της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας προκειμένου να μην υπάρχει παιδί στο νομό, που θα είναι αποκλεισμένο από την εκπαίδευση. Για το λόγο αυτό έχουν επιστρατεύσει τη σύγχρονη εξ’ αποστάσεως εκπαίδευση, την ασύγχρονη ακόμη και κινητά και σταθερά τηλέφωνα.
Ο κ. Πολύζος ανέφερε πως είναι πρωτόγνωρες οι καταστάσεις αυτές που ζουν οι εκπαιδευτικοί, όμως σε συνεργασία με τη Διεύθυνση μέσα σε λίγες ημέρες κατάφεραν να πετύχουν πράγματα που έπρεπε να γίνουν σταδιακά. 

«Οι εκπαιδευτικοί μας από την πρώτη στιγμή υπερέβαλαν εαυτό, ξεπέρασαν κατά πολύ το διδακτικό κι εργασιακό τους ωράριο και προσπάθησαν μέσω της σύγχρονης και της ασύγχρονης εξ αποστάσεως εκπαίδευσης να έχουν όσο γίνεται πιο κοντά τους μαθητές στη μαθησιακή διαδικασία. Στη νηπιαγωγεία δεν λειτουργεί ακόμη η εξ αποστάσεως εκπαίδευση, αν και πάρα πολλοί νηπιαγωγοί προσπαθούν να ανταποκριθούν στο πλαίσιο της ασύγχρονης εκπαίδευσης», τόνισε ο κ. Πολύζος. Ειδικότερα, οι εκπαιδευτικές  πλατφόρμες έχουν κατακλυστεί από φύλλα εργασίας  και μόνο σε μία,  στο e-class υπάρχουν μόνο για μια ημέρα,  5000 φύλλα εργασίας από τους εκπαιδευτικούς των σχολείων της Μαγνησίας, ενώ ξεκίνησαν οι εκπαιδευτικοί και το κομμάτι της σύγχρονης εξ αποστάσεως εκπαίδευσης κι έχουν ήδη γίνει και οι πρώτες επαφές μέσω της επίσημης πλατφόρμας.

Σε ότι αφορά τα προβλήματα στα νέα δεδομένα που αντιμετωπίζουν μαθητές κι εκπαιδευτικοί, ο κ. Πολύζος υποστήριξε χαρακτηριστικά πως «Θα ήμασταν εκτός πραγματικότητας αν λέγαμε ότι όλα είναι στην εντέλεια και όλα λειτουργούν και οι μαθητές μπορούν να ανταποκριθούν. Ασφαλώς υπάρχουν προβλήματα, οι εκπαιδευτικοί προσπαθούν με όποιο τρόπο να ανταποκριθούν στις δυσκολίες των μαθητών. Γι’ αυτό υπάρχει και η τηλεκπαίδευση από τα κρατικά κανάλια, η επικοινωνία των εκπαιδευτικών με τους μαθητές μπορεί να γίνει και από κινητό τηλέφωνο, ακόμη και από σταθερό και  προσπαθούμε να μην υπάρχει ούτε ένας μαθητής εκτός εκπαίδευσης».
Τέλος, ο Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας ξεκαθάρισε για την εγκύκλιο του Υπ. Παιδείας με τους φορητούς υπολογιστές πως αυτοί τελικά, είναι για τις ανάγκες των σχολείων, αντιστοιχεί ένας ανά 50 μαθητές και δεν θα δίνονται σε όποιον μαθητή δεν έχει, αλλά θα παραμένει ο φορητός υπολογιστής στο σχολείο. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου