Παρασκευή 29 Μαΐου 2020

«Τα σχολεία μπορούν να λειτουργήσουν άμεσα, αλλά υπάρχουν ανοιχτά θέματα»



Τα σχολεία θα είναι έτοιμα για να λειτουργήσουν από την 1η Ιουνίου, τόνισε ο πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας κ. Αποστόλης Μούσιος, συνομιλώντας με τον Ηλία Κουτσερή, επισημαίνοντας ωστόσο θέματα που προκύπτουν για την εκπαιδευτική διαδικασία.
Ο κ. Μούσιος τόνισε ότι η εξ αποστάσεως διδασκαλία δεν μπορεί να αντικαταστήσει τη δια ζώσης διαδικασία για ψυχολογικούς και εκπαιδευτικούς λόγους.  «Είμαστε υπέρ των ανοιχτών σχολείων γιατί εξυπηρετεί και τους γονείς, αλλά κυρίως τους μη προνομιούχους. Τα κλειστά σχολεία παράγουν εκπαιδευτικές και κοινωνικές ανισότητες. Παρά τις δυσκολίες, η εκπαιδευτική κοινότητα θα κάνει την δική της υπέρβαση για να ανταποκριθεί πλήρως στον ρόλο της» δήλωσε ο κ. Μούσιος.
Όσον αφορά τα εμπόδια, σημείωσε ότι υπάρχει θέμα με τη λειτουργία των ολοήμερων τμημάτων, κάτι που θα δημιουργήσει πρόβλημα στους γονείς, που είναι και οι δύο εργαζόμενοι. Το δεύτερο ζήτημα έχει να κάνει με τις μικρές αίθουσες που δεν μπορούν να έχουν 15 μαθητές, όταν ειδικά σε νηπιαγωγεία υπάρχουν αίθουσες που δεν μπορούν να λειτουργήσουν ούτε με 10 παιδιά. «Η λύση που δίνεται είναι ότι τα τμήματα αυτά μπορούν να λειτουργήσουν με μικρότερο αριθμό μαθητών. Δεν ξέρω όμως πώς μπορεί να γίνει αυτό, όταν σε κάποια ενοικιαζόμενα νηπιαγωγεία δεν υπάρχουν ούτε αύλειοι χώροι, ενώ και πάλι ήρθε στην επιφάνεια το μεγάλο πρόβλημα της κτηριακής υποδομής στην προσχολική εκπαίδευση» σχολίασε ο πρόεδρος των εκπαιδευτικών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου