Τετάρτη 20 Μαΐου 2020

Πρωτοβουλία καλλιτεχνικών δράσεων από φοιτητές του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας


 Μια ξεχωριστή πρωτοβουλία ανέλαβε ομάδα των φοιτητριών του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών «Συμβουλευτική Ψυχολογία & Συμβουλευτική στην Ειδική Αγωγή, την Εκπαίδευση και την Υγεία» του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας καθώς καλούν παιδιά, εφήβους αλλά και ενήλικες να παρουσιάσουν μέσω των τεχνών την περίοδο του κοινωνικού περιορισμού λόγω του κορωνοϊού, αλλά και την επαναφορά στη νέα κανονικότητα.
Ειδικότερα, οι φοιτητές παρουσιάζοντας την δράση τους αναφέρουν πως «Με αφορμή την πρωτόγνωρη κατάσταση που ζήσαμε/ζούμε, σας προσκαλούμε να μοιραστούμε όλοι μαζί πώς τη βιώνουμε. Μας ενδιαφέρει να επικοινωνήσουμε και να δούμε την κατάσταση μέσα από τα μάτια του καθενός και της καθεμιάς από εμάς.
Σας προτείνουμε να παρουσιάσετε μέσω ζωγραφικής, ενός κειμένου/στίχων/τραγουδιού, φωτογραφίας/βίντεο τι σήμαινε/σημαίνει για εσάς η κατάσταση κοινωνικού περιορισμού που βιώσαμε ή/και τι σημαίνει για εσάς η επιστροφή στην «κανονικότητα», δηλαδή τα συναισθήματα, τις σκέψεις σας, τις δραστηριότητές σας (π.χ. άσκηση, χορός, μαγειρική κ.α.).
Μας αφορά όλους/ες: παιδιά, έφηβους/ες και ενήλικες. Συνδεόμαστε, εκφραζόμαστε και ARTιστεκόμαστε στον κορωνοϊό»!
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να στείλουν τις δημιουργίες τους στο e-mail: menoumemazi.uth@gmail.com , στη σελίδα στο facebook: «Μένουμε μέσα, μένουμε ΜΑΖΙ, εκφραζόμαστε μέσω της ΤΕΧΝΗΣ» & στο instagram: Menoume.mesa.menoume.mazi.
Οι δημιουργίες θα αναρτώνται πρώτα στη σελίδα του Πανεπιστημίου και έπειτα στο facebook και στο instagram, εφόσον το περιεχόμενο συμφωνεί με τους παρακάτω όρους:
• Για την προστασία των ανηλίκων και των προσωπικών στοιχείων, με βάση τη νομοθεσία περί προστασίας των προσωπικών δεδομένων, παρακαλούμε να μην εμφανίζεται πρόσωπο παιδιού ή έφηβου/ης σε φωτογραφίες και βίντεο.
• Όταν αποστέλλονται δημιουργίες παιδιών και εφήβων, θα πρέπει να αναγράφεται στο μήνυμα μόνο το αρχικό γράμμα του ονόματός του/ης και η ηλικία του/ης.
• Στο πλαίσιο του σεβασμού των πεποιθήσεων και των δικαιωμάτων διαφορετικών ανθρώπων, θα σας προτρέπαμε να γίνουμε δημιουργικοί με τρόπο «που να σέβεται» και να προβάλλει τη συνύπαρξη και τη σύνδεση όλων ανεξαιρέτως.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου