Πέμπτη 7 Μαΐου 2020

Ποίημα μαθήτριας του Μουσικού Σχολείου Βόλου για την καραντίνα


Παράταση του μαθητικού Διαγωνισμού «Δημιουργούμε στο σπίτι»
                           
Έως τις 17 Μαΐου παρατείνεται ο μαθητικός διαγωνισμός της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας με τίτλο «Δημιουργούμε στο σπίτι, καθώς τα Γυμνάσια θα επαναλειτουργήσουν στις 18 του μήνα και μέχρι τότε οι μαθητές θα μπορούν να συνεχίσουν τη δημιουργική τους απασχόληση, αποστέλλοντας στη Δευτεροβάθμια τις δημιουργίες τους.
Η πρώτη συμμετοχή στη δράση είναι της μαθήτριας Μυρτούς Πολυχρονίου , του Μουσικού Σχολείου Βόλου. Πρόκειται για ποίημα με τίτλο «Υπάρχει κάτι ακόμα», το οποίο συγκινεί και κάνει λόγο για τις ημέρες αποκλεισμού στο σπίτι.
«Κοιτάζω του ορίζοντα την φωτεινή πορφύρα
Στης μοναξιάς το αίσθημα με πιάνει ανατριχίλα
Πού  είναι τα χέρια που φυλούν μικρές χουφτίτσες μέσα;
Πού είναι τα γέλια των παιδιών ,ωσάν κρύσταλλα αντηχούσαν
Σε δρόμους πεζοδρόμια ,σε πάρκα και πλατείες
Πού ειν’και των μεγαλύτερων οι εύθυμες παρέες;»

Η εν λόγω δράση, η οποία περιλαμβάνει 7 διαγωνισμούς ως ελεύθερες δραστηριότητες, οι  συνδιοργανώνονται σωματεία της πόλης.
Κατόπιν λοιπόν της ανακοίνωσης της νέας ημερομηνίας επαναλειτουργίας των Γυμνασίων στις 18 Μαϊου, η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας ενημερώνει ότι η προθεσμία κατάθεσης των δημιουργιών των μαθητών του διαγωνισμού «Δημιουργούμε στο σπίτι» ορίζεται η 17η Μαΐου.
Πληροφορίες για τη Δράση «Δημιουργούμε στο σπίτι» μπορούν οι γονείς και κηδεμόνες να αναζητήσουν στην ιστοσελίδα της ΔΔΕ Μαγνησίας, http://dide.mag.sch.gr, ενώ στους μαθητές έχει ήδη αποσταλεί σχετικό email από το σχολείο τους.                                                           



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου