Παρασκευή 29 Μαΐου 2020

Προϊστάμενος Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης: Όλα έτοιμα για την επαναλειτουργία των Δημοτικών και νηπιαγωγείων



Όλα τα Δημοτικά Σχολεία είναι έτοιμα, σύμφωνα με τον Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας κ. Γιώργο Πολύζο, προκειμένου να υποδεχτούν ξανά τους μαθητές του νομού, όπως τόνισε συνομιλώντας με τον πρόεδρο του Δ.Σ. της Ένωσης Συλλόγων Γονέων Δ. Βόλου, Ηλία Κουτσερή.
Οι εκπαιδευτικοί και οι διευθυντές βρίσκονται στις θέσεις τους, όπως και όλα τα απαραίτητα αναλώσιμα για την ατομική υγιεινή και προστασία εκπαιδευτικών και μαθητών.
Ο κ. Πολύζος τόνισε πως όλο το προηγούμενο διάστημα οι μαθητές υποστηρίζονταν από την σύγχρονη και ασύγχρονη εκπαίδευση, όμως η φυσική παρουσία στο σχολείο δεν μπορεί να υποκατασταθεί από αυτού του είδους τις νέες εκπαιδευτικές μορφές. Με οδηγίες, που ήδη έχουν αποσταλεί από το Υπουργείο Παιδείας στις Διευθύνσεις και τα σχολεία, οι σχολικές μονάδες της Μαγνησίας, θα ανοίξουν πάλι τη Δευτέρα 1η Ιουνίου τις πύλες τους προκειμένου να καθίσουν και ξανά στα θρανία οι μαθητές.
Σύμφωνα με τον κ. Πολύζο ήδη εκπαιδευτικοί και διευθυντές βρίσκονται στα σχολεία, προκειμένου να οργανώσουν την επαναλειτουργία τους, ενώ για το όριο των μαθητών ανά τάξη, τόνισε πως αυτός δεν θα πρέπει να ξεπερνά τους 15, ενώ εάν κάποιες αίθουσες δεν έχουν τις απαραίτητες προδιαγραφές στα τετραγωνικά, τότε οι μαθητές θα είναι λιγότεροι από 15.
Παράλληλα, τα μεγάλα τμήματα θα χωριστούν σε υποτμήματα και θα λειτουργούν εναλλάξ ανά βδομάδα, δηλαδή Δευτέρα, Τετάρτη, Παρασκευή το ένα και Τρίτη, Πέμπτη το άλλο.
Αναφορικά με το υλικό που πρέπει να έχουν εφοδιαστεί τα σχολεία, ο κ. Πολύζος ανέφερε πως όλες οι σχολικές μονάδες έχουν αντισηπτικά και μάσκες, καθώς χρειάζονται σε μερικές περιπτώσεις, ενώ στο θέμα της καθαριότητας ο ίδιος έλαβε διαβεβαιώσεις από την επικοινωνία που είχε με τους Δήμους, πως όλα βαίνουν καλώς. 
Στο Δήμο Βόλου, που υπάρχουν τα μεγαλύτερα και πολυπληθέστερα σχολικά συγκροτήματα η αρμόδια αντιδήμαρχος η κ. Τοκαλή διαβεβαίωσε ότι θα επιστρέψουν στα Δημοτικά οι καθαρίστριες που είχαν μεταβεί στα σχολεία της Δευτεροβάθμιας, ενώ έχει ζητηθεί από το Δήμο η αύξηση των ωρών εργασίας από τις συμβασιούχες καθαρίστριες, προκειμένου να είναι καθόλη τη διάρκεια που απαιτείται στα πόστα τους.
Αξίζει να σημειωθεί, ότι οι μαθητές θα πρέπει να κρατήσουν τα βιβλία τους και για την επόμενη σχολική χρονιά, καθώς θα γίνει και τότε η κάλυψη της ύλης, ενώ οι εκπαιδευτικοί αυτό το μήνα της επαναλειτουργίας θα προσπαθήσουν να καλύψουν με τον καλύτερο τρόπο το χαμένο έδαφος.                                                                            




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου