Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου 2019

«Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή»: Έκθεση φωτογραφίας για τον σεβασμό στην ετερότητα



Πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της φωτογραφικής έκθεσης στο Κέντρο Τέχνης Τζόρτζιο Ντε Κίρικο με τίτλο «Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή», όπου πέντε φωτογράφοι από διαφορετικές θρησκευτικές παραδόσεις, μέσω των φωτογραφιών τους ανέδειξαν τον σεβασμό στην ετερότητα και τη σημασία της αλληλοκατανόησης.
Στην εκδήλωση παραβρέθηκε ο πρόεδρος του Δ.Σ. της Ένωσης Συλλόγων Γονέων Ηλίας Κουτσερής 
Ένας Έλληνας, ένας Εβραίος, δύο Αρμένιοι και μια Τουρκάλα μουσουλμάνα, δημιούργησαν ένα πλέγμα φωτογραφιών με θρησκευτικά θέματα, δημιουργώντας μία διαπολιτισμική και διαθρησκευτική έκθεση η οποία έχει ταξιδέψει σε πάνω από 14 πόλεις.
Πέντε φωτογράφοι από διαφορετικές θρησκευτικές παραδόσεις, μιλούν με τα έργα τους για τον σεβασμό στην ετερότητα και την σημασία της αλληλοκατανόησης και δίνουν μέσα από τη ζωντάνια των φωτογραφιών τους το μήνυμα της συναδέλφωσης των λαών, πέραν των θρησκευμάτων και εθνικοτήτων.
Ο Έλληνας φωτογράφος  κ. Νίκος Μαγγίνας μιλώντας για το μήνυμα της έκθεσης επεσήμανε πως «Θέλουμε να δείξουμε ότι παρόλο που έχουμε διαφορετικά πιστεύω , διαφορετικές παραδόσεις θρησκευτικές, πολιτιστικές μπορούμε να συνυπάρχουμε, μπορούμε να ανεχόμαστε τον απέναντι με ό,τι πιστεύει χωρίς μισαλλοδοξία, που υπάρχει στις μέρες μας με πολλούς τρόπους».
Μήνυμα συναδέλφωσης των λαών ακόμη και διαφορετικών εθνικοτήτων και θρησκειών έστειλε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός, επισημαίνοντας μεταξύ άλλων στον χαιρετισμό του πως « Η   έκθεση φωτογραφίας «Παρασκευή-Σάββατο-Κυριακή» μας υπενθυμίζει ότι έχουμε όλες τις δυνατότητες, αν το θελήσουμε, να ζούμε αδελφωμένοι».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου