Τρίτη 24 Δεκεμβρίου 2019

Στην Ακαδημία Γονέων το άγχος και η ανασφάλεια...

Το άγχος και η ανασφάλεια των γονέων και πώς επηρεάζουν τα παιδιά ήταν το θέμα που αναπτύχθηκε στο Μουσείο Πλινθοκεραμοποιίας Τσαλαπάτα, στο πλαίσιο της τρίτης συνάντησης της «Ακαδημίας Γονέων», με εισηγήτρια την ψυχολόγο κ. Μαρίζα Χατζησταματίου. 
Η κ. Μαρίζα Χατζησταματίου ανέφερε πως τα άγχη, οι φοβίες, οι ανησυχίες και οι έννοιες των γονέων επηρεάζουν πάρα πολύ τον ψυχικό κόσμο των παιδιών, ενώ όταν γονείς νοσούν από ψυχικές διαταραχές, επηρεάζουν σε μεγάλο βαθμό την αυτοπεποίθηση, την ωριμότητα, την ψυχοσυναισθηματική ανάπτυξη και την επίδοση στο σχολείο των παιδιών τους.
Στον Βόλο υπεύθυνοι της «Ακαδημίας Γονέων» είναι ο Αλέξανδρος Γ. Καπανιάρης, περιφερειακός συντονιστής Εκπαίδευσης (ΠΕ86), και ο Αντώνης Πλαγεράς, σύμβουλος Επαγγελματικού Προσανατολισμού του Κ.Ε.Σ.Υ. Λάρισας της Περιφερειακής Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Θεσσαλίας. Το πρόγραμμα πραγματοποιείται με την υποστήριξη και συμμετοχή της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Βόλου, ενώ στην συγκεκριμένη εισήγηση, το Δ.Σ. εκπροσώπησε η γ.γ. Λιάνα Πασχούδη 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου